„Paysera“ bendradarbiaus su pasauline perlaidų milžine „Ria“: pinigai pasieks 0,5 mln. atsiėmimo vietų 

„Fintech“ bendrovė „Paysera“ pradeda bendradarbiauti su pinigų perlaidų milžine „Ria Money Transfer“. Todėl privatūs klientai nuo šiol gali siųsti pinigus ne į banko sąskaitą, o perlaidą atsiimant grynaisiais artimiausiame „Ria“ atstovo padalinyje – pavyzdžiui, „Lietuvos pašto“ skyriuje. „Ria“ perlaidų atsiėmimo tinklą sudaro 522.000 vietos 152-ose valstybėse.

Paysera biurasNuotrauka: „Paysera“ biuras © „Paysera“

„Paysera“ planuoja pinigų perlaidomis sudominti ES dirbančius imigrantus, kurie išlaiko gimtinėje likusias šeimas, o taip pat svetur gyvenančius lietuvius, kurie siunčia pinigus į Lietuvą. Be to, tikimasi, kad ši paslauga padės Ukrainos piliečiams, kurie dėl karo laikinai gyvena ES šalyse ir ieško būdų, kaip padėti gimtinėje likusiems artimiesiems.

„Pasaulio bankas prognozuoja, kad pinigų pervedimai į mažų ir vidutinių pajamų valstybes 2023 m. išaugs 2 proc. ir pasieks 587 mlrd. EUR. Galėdami pasiūlyti pinigų perlaidas, atsiimant grynaisiais „Ria“ skyriuose, mes stipriname savo pozicijas pervedimų į besivystančias šalis rinkoje”, – sako Gintautas Mežetis, „Paysera“ generalinis direktorius. 

Pasak G. Mežečio, pinigų perlaidos artimiesiems ypač aktualios, kai nėra galimybės nusiųsti pinigų į banko sąskaitą. Pasaulio banko duomenimis, banko sąskaitos neturi maždaug po 55 proc. suaugusiųjų Albanijoje, Uzbekistane ir Kirgizijoje, apie 45 proc. suaugusiųjų Armėnijoje, 36 proc. – Moldovoje, 16 proc. – Ukrainoje.

„ES dirbančių imigrantų perlaidos artimiesiems į gimtinę gali sudaryti didelę šeimos biudžeto dalį. Nuo šių įplaukų gali priklausyti gimtinėje likusių artimųjų sveikata, išsilavinimas ir apsirūpinimas maistu.

Partnerystė su „Paysera“ suteiks daugiau patogumo banko sąskaitos neturintiems klientams sulaukti finansinės paramos iš ES dirbančių giminaičių“, – sako Alla Shelest, „Ria“ verslo plėtros regiono direktorė.

Siųsti pinigus, juos atsiimant „Ria“ ir jos atstovų padaliniuose, jau galima per „Paysera“ e. bankininkystę. Vėliau šio tipo pervedimai atsiras ir programėlėje.

„Paysera“ yra didžiausia Lietuvos elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ) tiek pagal mokėjimo operacijas, tiek pagal klientų pinigus sąskaitose, rodo naujausi 2022 m. III ketv. Lietuvos banko duomenys.

Daugiau informacijos apie pinigų perlaidas atsiimant grynaisiais „Ria“ skyriuose rasite čia. 

Top