„AeroCity“ įsigijimui - paskola iš „Luminor“

Suomijos specialusis investicinis fonduas „Titanium Baltic Real Estate“, sutarė su banku dėl 10 mln. eurų paskolos. Ją fondas panaudos „Avia Solutions Group“ (ASG) biurų pastato greta Vilniaus oro uosto įsikūrusiame „AeroCity“ miestelyje įsigijimui.

avia solutions group head quarter minNuotrauka: ASG Būstinė Vilniuje © ASG

„Su investuotojais iš Suomijos jau esame įgyvendinę vieną projektą Latvijoje, todėl biurų pastato finansavimas „AeroCity“ miestelyje yra natūrali užsimezgusios partnerystės tąsa. Investicijos į šį projektą prisidės prie modernaus aviacijos verslo centro Vilniuje plėtros, didins mūsų sostinės patrauklumą ir galimybes“, - sako „Luminor“ banko nekilnojamojo turto finansavimo ekspertas Gediminas Kesminas.

ASG statomame aviacijos verslo miestelyje „AeroCity“ numatoma įkurdinti daugiau nei 50 tūkst. kv. m biurų, viešbučių, 600 apartamentų, pilotų mokymo treniruočių zoną, SPA centrą, krepšinio salę. Skelbiama, jog projektas bus baigtas 2025 m. Tuo metu miestelyje dirbs ir gyvens daugiau nei 8 tūkst. specialistų, aptarnaujančių įmones visame pasaulyje. Bendras „AeroCity“ miestelio plotas – apie 15 ha.

„Su ASG sudarome nekilnojamojo turto pardavimo ir atgalinės nuomos sandorį – dabartinis turto savininkas parduoda turtą mūsų fondui ir lieka ilgalaikiu nuomininku. Labai džiaugiamės galėdami įsigyti naują ir modernų biurų pastatą, kuris yra išnuomotas vienai didžiausių aviacijos grupių pasaulyje. Įsigyjamas turtas yra pirmasis „Titanium Baltic Real Estate“ fondo valdomas biurų pastatas, o tai puikiai papildo ir diversifikuoja mūsų nekilnojamojo turto portfelį. Šis sandoris yra svarbus žingsnis link mūsų tikslo – „Titanium Baltic Real Estate“ siekia tapti vienu reikšmingiausių nekilnojamojo turto investuotojų Baltijos šalyse“, - sako „Titanium Fund Management Company“ nekilnojamojo turto portfelio valdytojas Siim Rosenthal.

„Titanium Baltic Real Estate“ valdo Suomijos fondų valdymo bendrovė „Titanium Fund Management Company“. 2021 metų vasarą įkurta įmonė į Baltijos rinką jau investavo daugiau kaip 155 mln. eurų ir siekia tapti vienu reikšmingiausių investuotojų į nekilnojamąjį turtą šiame regione. „Titanium Baltic Real Estate“ Lietuvoje valdo prekybos centrą „Kesko Senukai“ sostinės Pilaitės mikrorajone, Latvijoje – to paties tinklo prekybos centrą Daugpilyje ir „Ozols“ prekybos centrą Rygoje.

Top