SEB bankas Lietuvoje pripažintas geriausiai klientus aptarnaujančiu banku

Praėjusių metų pabaigoje atlikto slapto pirkėjo tyrimo metu SEB bankas sulaukė aukščiausių įvertinimų už klientų aptarnavimo telefonu ir banko skyriuose kokybę. Tokį pripažinimą SEB bankas pelnė trečius metus iš eilės.

SEB LogotypesNuotrauka: © SEB

Baltijos šalyse veikiančių bankų aptarnavimo kokybę tyrėjai vertino skambindami į bankų klientų konsultavimo centrus telefonu ir lankydamiesi klientų aptarnavimo padaliniuose. SEB bankas surinko maksimalų – 100 proc. įvertinimą už aptarnavimą telefonu ir pelnė 99,1 proc. įvertį už klientų konsultavimą banko skyriuose.

Vertindami aptarnavimo kokybę tyrėjai atsižvelgė į banko konsultanto pirmojo kontakto su klientu kokybę, bendravimo aiškumą ir suprantamumą. Be to, slaptieji pirkėjai vertino banko specialistų komunikabilumą, rodomą dėmesį kliento poreikiams, galimų sprendimų pristatymą ir papildomų finansų valdymo priemonių pasiūlymą, pokalbio užbaigimą.

SEB bankas Lietuvoje kasdien atsiliepia į daugiau negu 2000 klientų skambučių telefonu ir sulaukia maždaug 1200 vizitų į banko skyrius. Pastebima, kad nors COVID-19 pandemija gerokai pakeitė klientų įpročius, ir gyventojai daugiausiai banko paslaugomis naudojasi internetu, klientų poreikis tiesiogiai bendrauti su banko specialistais išlieka.

Gyventojai skambina į banką, kai prisireikia išsamesnės konsultacijos, o spręsdami sudėtingesnius finansinius klausimus užsuka ir į banko skyrius.

SEB bankas nuolat siekia gerinti klientų patirtį naudojantis banko paslaugomis. Pernai SEB bankas įkūrė Konsultavimo meistriškumo akademiją, kur ugdomi ir tobulinami naujų ir esamų SEB banko darbuotojų įgūdžiai ir kompetencijos konsultuoti klientus ir tiesiogiai, ir nuotoliniu būdu.

Baltjjos šalyse veikiančių bankų slapto pirkėjo tyrimą atliko bendrovė „Dive Lietuva“. Tyrimas atliktas 2022 m. lapkritį – gruodį. 

SEB bankas aukščiausio įvertinimo už klientų aptarnavimą yra sulaukęs ir 2020 bei 2021 metais.

Top