„Luminor“ išplatino 300 milijonų eurų vertės obligacijų emisiją

Bankas „Luminor“ užbaigė 300 mln. eurų vertės, 3 metų termino privilegijuotųjų obligacijų (senior preffered bonds) emisijos platinimą. Sandoris, kurio vertė buvo nustatyta sausio 10 dieną, skirtas banko augimo strategijos įgyvendinimui, gautos lėšos taip pat sustiprins įsipareigojimų struktūrą bei minimalaus nuosavo kapitalo įsipareigojimų (MREL) bazę.

luminorNuotrauka: © Luminor

Sausio 9 dieną „Luminor“ komanda nuotoliniu būdu susitiko su potencialiais investuotojais ir, gavusi teigiamą įvertinimą, sausio 10 pradėjo emisijos platinimą. Vertybinių popierių paklausa netrukus viršijo pasiūlą, o savo pasiūlymus pateikė daugiau nei 90 investuotojų iš 23 Europos šalių. Emisijos dydis, kokybė ir diversifikuota rizika leido sėkmingai išplatinti visą emisiją. Kiek mažiau nei pusę vertybinių popierių įsigijo Jungtinės Karalystės investuotojai, likusius išpirko vokiškai kalbančių Europos šalių bei Baltijos regiono pirkėjai.

Palle Nordahlis, „Luminor“ finansų direktorius:

„Mes ir vėl pagyvinome skolos vertybinių popierių rinką Baltijos šalių investuotojams, pasiūlydami naują didelės apimties emisiją. Reakcijos greitis ir paklausa parodė, kad jie pasitiki „Luminor“. Emisija mums leis padėti savo klientams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje augti ir įgyvendinti savo planus“.

Obligacijų emisija, kurios „Moody‘s“ nustatytas reitingas yra Baa1, įrašyta į Dublino biržos sąrašus, ji gali būti išperkama likus metams iki galutinio termino. Vertybiniai popieriai išleisti pagal EMTN (euro medium term note) ir Padengtųjų obligacijų programą. Emisijos platintojas buvo platintojais buvo „Erste Group“, „Luminor Markets“, „Morgan Stanley“ ir „Nordea“.

Top