Lietuvos bankas: naujos galimybės paskolų duomenų analizei

Nuo šiandien Lietuvos bankas pradeda skelbti daugiau duomenų  apie šalyje veikiančių komercinių bankų, jų kontroliuojamų įmonių ir užsienio bankų filialų paskolas verslui, gyventojams ir valdžios sektoriui, kaupiamų Paskolų rizikos duomenų bazėje.

investicijis grafikas2Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Šie duomenys indikuoja Lietuvos ekonomikos būseną, tikimės, kad jie bus naudingi analitikams, padės gyventojams, verslui ir viešajam sektoriui priimti aktualius sprendimus. Siekdami pridėtinės duomenų vertės visuomenei, atsižvelgiame į vartotojų poreikius, didiname skelbiamų duomenų apimtį ir publikuojame daugiau aktualių rodiklių“, – sako Ramūnas Baravykas, Lietuvos banko Duomenų ir statistikos departamento direktorius. 

Į Lietuvos banko administruojamą Paskolų rizikos duomenų bazę teikiama informacija apie paskolos gavėjus ir jiems suteiktas paskolas. Nauji skelbiami duomenys papildys Lietuvos banko jau publikuotus paskolų duomenis pagal ekonominės veiklos rūšis ir leis vartotojams susipažinti su įvairiais pjūviais išskaidytų paskolų balansine verte, paskoloms taikoma marža, vidutine paskolų trukme ir kitais rodikliais.

Vartotojų patogumui paskolų duomenys bus skelbiami ir atnaujinami kiekvieną mėnesį pagal išankstinį duomenų skelbimo kalendorių.

Siekdami glaudesnio bendradarbiavimo su duomenų  vartotojais, kviečiame teikti Lietuvos banko duomenų poreikį per Lietuvos atvirų duomenų portalą arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Top