„OP Corporate Bank“ paskyrė Lietuvos filialo vadovę – ja taps Leda Iržikevičienė  

Vienai didžiausių Šiaurės regiono finansų grupei „OP Financial Group“ priklausantis verslo bankas „OP Corporate Bank“ Plc paskyrė Ledą Iržikevičienę Lietuvos filialo vadove. Pareigas ji pradės eiti nuo 2023 m. sausio 2 dienos.

Leda Iržikevičienė OP Corporate Bank Country Manager LithuaniaNuotrauka: Leda Iržikevičienė „OP Corporate Bank“ Plc Lietuvos filialo vadovė © „OP Corporate Bank“

„Lietuvos filialo vairą patikime finansų ir vadybos profesionalei, patyrusiai lyderei, džiaugiamės, kad Leda prisijungia prie mūsų banko.

Tikime, kad jos vadovaujama komanda sėkmingai kurs ilgalaikius santykius ir vertę klientams, dar labiau sustiprins banko pozicijas rinkoje bei aktyviai atstovaus banką šalies verslo bendruomenėje ir visuomenėje“, – sako Matias Huhtala, „OP Corporate Bank“ Baltijos šalių vadovas, šiuo metu einantis ir Lietuvos filialo direktoriaus pareigas. 

L.Iržikevičienė pastaruosius penkerius metus ėjo tarptautinės teisės firmos „Sorainen“ administracijos vadovės (COO) pareigas ir dirbo valdyboje.

Anksčiau L. Iržikevičienė daugelį metų dirbo „Nordea“ banke vadovaujančiose pozicijose, buvo banko Baltijos šalių finansų vadovė (CFO), valdybos narė, taip pat ėjo įvairias pareigas SEB banke. L. Iržikevičienė yra asociacijos „Lyderė“ valdybos narė bei mentorė.

L.Iržikevičienė yra baigusi Vilniaus universitetą, vadovų magistrantūrą „BMI Executive Institute“, studijavo „London Business School“ ir verslo mokykloje INSEAD. 

„Džiaugiuosi sugrįždama į finansų sektorių, kuriame esu sukaupusi didžiausią savo patirtį ir kuris yra vienas esminių sektorių šalies bei visuomenės klestėjimui. Nekantrauju imtis darbų, kartu su visa komanda kurti konkurencingas paslaugas, gerinti klientų patirtį ir stiprinti banko dalyvavimą Lietuvos ekonomikoje ir versle“, – sako L. Iržikevičienė.     

„OP Corporate Bank“ Lietuvoje dirba daugiausia su didžiosiomis ir pirmaujančiomis vidutinėmis įmonėmis. Lietuvos banko duomenimis, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialas yra šeštas didžiausias bankas šalyje pagal valdomą turtą, kuris trijų ketvirčių pabaigoje sudarė 1,245 mlrd. Eur.

Bankas valdo trečią didžiausią lizingo portfelį šalyje, kuris baigiantis trečiajam ketvirčiui siekė 493 mln. Eur.  

„OP Corporate Bank“ yra didžiausios Suomijos finansinių paslaugų grupės „OP Financial Group“ dalis. „OP Financial Group“ trečiojo ketvirčio pabaigoje valdė 99 mlrd. Eur paskolų portfelį, per tris ketvirčius grupė uždirbo 2,4 mlrd. Eur pajamų ir 940 mln. Eur pelno iki mokesčių.

„OP Corporate Bank“ veikia ir namų rinka laiko Suomiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją. „OP Financial Group“ dirba vidutiniškai 13.000 darbuotojų, iš kurių 52 specialistai – Lietuvoje.  

Top