„Finora Bank“ pradeda veiklą Lietuvoje

Šiemet į SVV finansavimą orientuotam bankui Europos Centrinis Bankas suteikė specializuoto banko licenciją. Bankas netrukus pradės priiminėti gyventojų indėlius ir finansuoti verslo klientus.

finoraNuotrauka: © Finora

„Remdamiesi ilgamete patirtimi finansuojant verslą Baltijos šalyse, ketiname pagerinti finansavimo prieinamumą ir patrauklumą smulkiam ir vidutiniam verslui“, – pranešime sakė „Finora Bank“ stebėtojų tarybos pirmininkas Veikko Maripuu (Veikas Maripu).

 „Finora Bank“ vadovas Lietuvoje Aurelijus Šveikauskas sakė, kad bankas teiks paslaugas visiems verslo sektoriams.

„Greta to rinkoje išsiskirsime ir dideliu dėmesiu sektoriams, kurie dažnai nepelnytai nesulaukia pakankamai finansuotojų dėmesio. Pavyzdžiui, smulkesnės kūrybinių industrijų ar technologijų bendrovės. Taip pat teiksime paslaugas skirtas finansuoti aplinkosaugos, tvarumo, inovacijų projektams“, – pranešime sakė A. Šveikauskas.

„Tai, kad tapome banku mums suteiks galimybę pritraukti daugiau kapitalo ir leis skolinti didesnes sumas geresnėmis sąlygomis“, – pridūrė jis.

Naujas bankas smulkioms ir vidutinėms įmonėms teiks kreditavimo, lizingo, faktoringo, garantijų paslaugas.

ECB šiemet gegužę suteikė specializuoto banko licenciją Lietuvoje ir Estijoje veikiančios finansinių paslaugų įmonių grupės „Finora Capital“ antrinei įmonei Lietuvoje „Finora kreditas“, tuomet ji pakeitė pavadinimą į „Finora Bank“.

„Finora Capital“ akcininkai yra 29 Estijos verslininkai ir privatūs asmenys. Įmonės įkūrėjai A. Alberas ir V. Maripu valdo didžiausią 49 proc. akcijų paketą. 

„Finora Capital“ aštuonerius metus veikia Estijoje ir trejus – Lietuvoje. Įmonių grupė teikia paskolas, lizingo, faktoringo paslaugas ir garantijas smulkioms bei vidutinėms įmonėms, startuoliams, specializuotus finansinius sprendimus kūrybiniam sektoriui.

Top