Trečiąjį ketvirtį toliau reikšmingai augo Latvijos „DelfinGroup“ pajamos, pelnas ir paskolų portfelis

2022 m. trečiąjį ketvirtį Latvijos finansinių paslaugų bendrovė „DelfinGroup“ stabiliai augo visuose savo verslo segmentuose. Bendrovės pajamos trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 48 proc. ir pasiekė 9,6 mln. eurų. Pelnas prieš mokesčius augo 49 proc. iki 1,8 mln. eurų, o paskolų portfelis nuo metų pradžios išaugo 39 proc. ir pasiekė 59,7 mln. eurų.

10eur 293721Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius „DelfinGroup“ bendros pajamos siekė 25,7 mln. eurų, tai 39 proc. daugiau nei per tą patį 2021 m. laikotarpį, o pelnas prieš mokesčius per pirmuosius devynis šių metų mėnesius siekė 5,4 mln. eurų – 55 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Tai buvo dar vienas sėkmingas bendrovės ketvirtis, kurio metu pasiekėme užsibrėžtus augimo rodiklius. Be to, „DelfinGroup“ akcininkams sparti bendrovės plėtra reiškia stabilią grąžą. Stabilus bendrovės augimas leidžia mums pasiūlyti klientams vis daugiau modernesnių paslaugų.

Pavyzdžiui, vasaros pabaigoje atidarėme atnaujintą „Banknote“ internetinę parduotuvę, kuri šiuo metu yra didžiausia žiedinės ekonomikos internetinė parduotuvė Latvijoje, prekiaujanti patikrintomis naudotomis, šiek tiek naudotomis ir naujomis prekėmis. Internetinės parduotuvės atnaujinimas davė ir pirmuosius teigiamus rezultatus: trečiąjį ketvirtį prekių pardavimai jau pasiekė 3,3 mln. eurų, tai 43 proc. daugiau nei praėjusių metų trečiąjį ketvirtį“, – kalbėjo „DelfinGroup“ valdybos pirmininkas Didzis Ādmīdiņš.

Pasak jo, per pirmuosius devynis šių metų mėnesius „DelfinGroup“ suteikė 57,7 mln. eurų paskolų, tai 65 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, o trečiąjį šių metų ketvirtį bendrovė suteikė 22,2 mln. eurų paskolų – 54 proc. daugiau nei praėjusių metų trečiąjį ketvirtį.

„Stabilūs augimo rodikliai rodo, kad „DelfinGroup“ teikiamos paslaugos asmeninių paskolų ir žiedinės ekonomikos segmentuose yra paklausios per visą ekonominį ciklą – tiek didelio neapibrėžtumo ir nuosmukio, tiek plėtros bei augimo laikotarpiais. Todėl esame įsitikinę, kad net ir šiandien, kai tarptautinėse finansų rinkose tvyro didelis neapibrėžtumas, galime savo akcininkams užtikrinti stabilią ir reguliarią grąžą iš dividendų", – pridūrė Didzis Ādmīdiņš.

Atsižvelgdama į šių metų rezultatus, bendrovė atnaujino savo finansinius tikslus iki 2024 m., padidino 2024 m. prognozę ir nustatė naujus 2023 m. tikslus.

Apie AS „DelfinGroup“

AS „DelfinGroup“ yra licencijuota technologijomis grįsta finansinių paslaugų bendrovė, įkurta 2009 m. ir veikianti su prekių ženklais „Banknote“ ir „VIZIA“. Bendrovė kuria ir siūlo vartojimo paskolas, lombardo paskolas, specialias paskolas vyresnio amžiaus žmonėms, „pirk dabar – mokėk vėliau“ produktus, taip pat parduoda naudotas ir beveik naujas prekes internetu bei daugiau nei 90 filialų visoje Latvijoje. AS „DelfinGroup“ komanda, kurioje dirba daugiau nei 300 darbuotojų, per mėnesį išduoda 35 000 paskolų.  Iš viso bendrovė turi daugiau kaip 400 000 registruotų klientų. Nuo 2014 m. AS „DelfinGroup“ „Nasdaq“ Rygos vertybinių popierių biržoje žinoma kaip obligacijų emitentė, o nuo 2021 m. yra Baltijos pagrindiniame prekybos sąraše listinguojama bendrovė. Bendrovės pirminis viešasis akcijų siūlymas 2021 m. pritraukė beveik 6000 naujų akcininkų. Bendrovė reguliariai moka dividendus savo akcininkams. Per pirmuosius devynis 2022 m. mėnesius bendrovės grynasis paskolų portfelis išaugo iki 59,7 mln. eurų, EBITDA siekė 9,3 mln. eurų, o pelnas prieš pajamų mokestį dividendams – 5,4 mln. eurų. Įmonės tvarumas grindžiamas kryptingu įmonių valdymu, „fintech“ naujovėmis, atsakingu skolinimu, finansine įtrauktimi ir žiedinės ekonomikos palengvinimu. Įmonė pelningai dirba nuo 2010 m.

Top