Patarimai smulkiojo verslo savininkams: tapkite labiau pasikaustę verslo ir finansų srityse

Daugeliu atvejų verslininkai yra savamoksliai, tačiau, kai kalbama apie verslo ir finansų valdymą, svarbiausia yra būti pasirengusiam. Visus metus sekti kvitus, sąskaitas faktūras ir mokėjimus bei stabiliai tvarkyti finansinę apskaitą yra lengviau pasakyti nei padaryti.

Jei turite smulkų verslą, kurį norite išvystyti iki milžiniškos įmonės, pateikiame jums keletą svarbiausių finansų patarimų. Taigi, skaitykite toliau, kad teisingai suprastumėte skaičius, kai kalbama apie finansų valdymą.

Verslas

Tobulėkite verslo ir finansų srityje

Toliau pateikta daugybė patarimų, kaip tapti geresniais verslo ir finansų srityje:

Naudokite debesų technologijas, kad atlaikytumėte „audrą“

Perėjimas nuo stalinių kompiuterių programinės įrangos prie debesijos apskaitos sprendimų turi daug privalumų, pavyzdžiui, tinkamai sekti savo finansinę informaciją visus metus. Debesų kompiuterijos dėka galima gerai atlaikyti ekonominę krizę ir realiuoju laiku gauti informaciją apie savo finansus iš bet kurios vietos. Tai labai padidina mažų įmonių efektyvumą.

Planuokite geresnę rytdieną

Verslo klausimus reikia spręsti kasdien, o finansus reikia kruopščiai planuoti ateičiai. Tie, kurie nežiūri į „krištolinį rutulį“, atsiliks nuo konkurentų.

Išskaidykite mokesčių mokėjimus

Tai dar vienas geras būdas užsitikrinti, kad galėsite įveikti rūpesčius, susijusius su taupymu metiniams mokesčių mokėjimams, vietoj jų pasirinkdami mėnesinius mokėjimus. Tokiu atveju mokesčiai tampa tarsi dar vienos mėnesio veiklos išlaidos.

Naudokite ankstesnes finansines ataskaitas būsimoms pajamoms prognozuoti

Finansų ekspertai rekomenduoja į įmonės finansinius rezultatus žvelgti plačiau. Naudokitės ankstesnėmis finansinėmis ataskaitomis, kad suplanuotumėte būsimas pajamas, išlaidas ir pinigų srautus, ir tuo remkitės priimdami verslo sprendimus.

SaaS finansinės priemonės, kurios tikslingos jūsų verslui

Svarbu naudoti priemones, kurios tinka jūsų verslui. SaaS arba programinės įrangos kaip paslaugos finansinės priemonės yra aktualus pasirinkimas tarp smulkiojo verslo savininkų, kurie nori fiksuoti, analizuoti ir stebėti finansinius duomenis bei suprasti savo galimybes, kad galėtų priimti pagrįstus sprendimus dėl tinkamos platformos savo verslui. Labai svarbu naudoti priemones, kurios fiksuoja tik reikiamą informacijos kiekį.

Atskirkite verslo išlaidas nuo atsitiktinių išlaidų

Jei naudojate verslo finansus asmeninėms išlaidoms ir jas grąžinate, reikia vesti ir jų apskaitą. Veskite atskiras verslo ir asmeninio naudojimo sąskaitas, nes taip bus lengviau stebėti atskaitomas išlaidas ir kryžmines išlaidas.

Samdykite kvalifikuotus buhalterius

Mokesčių įstatymai yra sudėtingi, todėl, norint pasiekti naudingų verslo rezultatų, jums reikia sąjungininkų. Gerai išmanydami mokesčių įstatymus, buhalteriai tampa patikimais šio darbo specialistais. Jei siekiate daugiau atskaitymų ir be baudų mokėti mokesčius, yra daug privalumų pasitelkti profesionalus.
Organizuokite savo verslą ir finansus

Kiekvieną savaitę skirkite šiek tiek laiko savo finansams tvarkyti. Tai padės jums geriau suprasti savo verslą ir priimti pagrįstus sprendimus. Taip pat užtikrinsite, kad artėjant mokesčių mokėjimo laikui viskas bus sutvarkyta. Stebėkite savo išlaidas, jei norite būti klestėjimo kelyje. Taip pat skatinsite darbuotojus ir patikrinsite, ar neviršijate savo biudžeto, jei skaičiuosite dabar, o ne vertinsite skaičius paskutinę minutę.

Sekite mokėjimus

Mažos įmonės dažnai veikia tinkamai nesekdamos klientų sąskaitų faktūrų ir mokėjimų, o tai ilgainiui joms brangiai kainuoja. Tinkamai tvarkyti apskaitą reiškia, kad galite vienu žvilgsniu stebėti savo finansus. Todėl pasistenkite pasitelkti veiksmingas priemones, padedančias lengviau suvaldyti savo įmonės finansus.

centai

Planuokite realų biudžetą, užuot statę smėlio pilis ore

Biudžetai yra labai svarbūs, kad jūsų verslas pradėtų veikti, o jūs tvirtai stovėtumėte ant tvirtos žemės. Biudžete nurodoma, kokia kryptimi judės verslas. Jis taip pat parodo, ar reikia labiau stengtis, ar mažinti pastangas.

Per didelės išlaidos yra brangiai kainuojanti klaida

Prabangus įmonės automobilis ar naujausias „Apple Mac“ kompiuteris nėra būtinos išlaidos, o tik būdai sukurti trūkumą, su kuriuo verslo pinigų srautas gali būti nepajėgus susidoroti. Taigi, kontroliuokite savo išlaidas, nes kitaip viskas gali išsprūsti iš jūsų rankų. Kredito linijos gali tapti vis pavojingesniu keliu, kuriuo reikia žengti siekiant augimo ir plėtros. Išmokite reguliuoti savo išlaidas, o likusias lėšas reinvestuokite į būsimą įmonės finansinę sveikatą.

Norint susidaryti bendrą vaizdą, svarbu turėti išsamius įrašus

Jei mūsų sąskaitos faktūros, banko išrašai ir finansiniai dokumentai bus gerai sutvarkyti, finansinė apskaita taps kur kas lengvesnė ir sklandesnė. Prarasti ar netinkami įrašai bus didžiulė problema mažoms organizacijoms, ypač jei ištiktų kritinė situacija. Įsitikinkite, kad saugote atsargines kopijas ir apskaitą vedate internetu debesyje.

Efektyvus skolų valdymas

Skolos turi būti gerai valdomos, o mažoms įmonėms turi būti aišku, kokios yra įvairios verslo ir finansavimo galimybės ir kiek kiekvienas iš šių finansinių sprendimų kainuos.

Taupi veikla = sklandus veikimas

Kai pinigai jau išleisti, pastoviųjų išlaidų išvengti neįmanoma. Tačiau taupus, o ne efektingas veiklos vykdymas gali padėti kurti verslą, o ne išeikvoti turimus grynuosius pinigus. Sumažinkite išlaidas iki minimumo, kiek įmanoma vengdami kapitalo išlaidų, ir verslo sėkmė bus visai šalia. Geriau apriboti išlaidas, kai ekonomikai sekasi gerai, nei bandyti susiveržti diržus sunkmečiu.

Plėskitės valdomu tempu, kad paspartintumėte augimą

Darbuotojai gali padidinti ne tik verslo, bet ir išlaidų veiksnį. Prieš pradėdami samdyti darbuotojus, apsvarstykite tokias išlaidas kaip išlaidos, mokesčiai, stalas, kiti baldai, kompiuteris ir netiesioginės išlaidos. Apsvarstykite tokius būdus, kaip užsakomosios paslaugos visame pasaulyje, kad sumažintumėte išlaidas. Mokėkite už atliktą užduotį arba darbo valandą ir samdykite laisvai samdomus darbuotojus, kurie kainuoja mažiau nei visą darbo dieną dirbantys darbuotojai.

Kontroliuokite gautinas sumas

Įsitikinkite, kad vidutinis neapmokėtų sąskaitų faktūrų skaičius neišsiplėtė laikui bėgant, kai jūsų verslas auga. Išvenkite blogų skolų ir bankroto galimybės drausmingai valdydami savo verslo finansus.

Apsvarstykite papildomo kapitalo pasitelkimą

Apsvarstykite galimybę pasitelkti papildomą kapitalą, kad galėtumėte plėstis, įsigyti kitą įmonę arba pradėti teikti naujus produktus ar paslaugas, refinansuoti seną skolą arba sukurti kredito liniją, kad galėtumėte atlaikyti sunkmetį ateityje. Likvidumas yra viena didžiausių dovanų, kurias galite padovanoti savo įmonei dabartiniais laikais - nuo kasdienių verslo įsipareigojimų iki laikino grynųjų pinigų trūkumo.

Darbuotojų įsitraukimas yra labai svarbus

Darbuotojų įsitraukimas yra labai svarbus žingsnis į priekį mažinant darbuotojų kaitą. Be to, finansiškai naudingiau samdyti ekspertus kaip konsultantus, nei samdyti darbuotojus ne visai darbo dienai. Žengiant toliau, reikia plėsti kompetenciją, taip pat ir savo įmonės įtaką. Abiem atvejais darbuotojų įsitraukimas yra labai svarbus.

darbuotojai

Kukliai pradėjusios veiklą pradedančiosios įmonės tampa sėkmingos

Visos įmonės, nepriklausomai nuo jų dydžio, gali plėstis ir augti tik tuo atveju, jei pradeda nuo mažesnių žingsnių. Grįžtamojo ryšio įgijimas yra laipsniškas procesas, o naujas koncepcijas reikia iš anksto išbandyti rinkoje. Naudodamiesi jums prieinamomis galimybėmis dabar, galite pasipelnyti ateityje.

Kai ateina sunkūs laikai, pinigai yra svarbiausi

Apsvarstykite kiekvieną didesnį pirkinį, kuriam reikia papildomos paskolos, ir pažiūrėkite, ar išlaidos sukurs pinigų srautą, kad visa tai atsipirktų. Atidėkite pirkinius, kurie negali atsipirkti.

Biudžetas yra puikus finansinis planas

Kelyje į gerovę biudžetas yra finansinio kelio žemėlapis, kuris tarnauja kaip vadovas. Stebėdami savo išlaidas ir sudarydami biudžetą patikrinkite, kokie yra kapitalo augimo ir pinigų nutekėjimo šaltiniai.

Objektyviai įvertinkite savo finansinę veiklą

Ar gaunate didžiausią investicijų grąžą? Ar su verslu nesusijęs turtas taip pat generuoja augimą? Ar jūsų įmonės finansinė būklė yra teigiama, ar neigiama? Išgyventi įmanoma tik tada, jei atliksite objektyvius vertinimus be jokio šališkumo. Aiškiai žinokite, kaip yra struktūrizuota jūsų skola. Ieškokite pusiausvyros tarp trumpalaikės ir ilgalaikės skolos. Ilgalaikį nuosavą kapitalą naudokite tik verslui išsaugoti.

Atlikite išsamią finansinę apžvalgą

Pasiruoškite finansinei peržiūrai, atsižvelgdami į atliktas investicijas, pinigų srautus, balansus ir kt. Jei yra finansinių problemų, reikia pažvelgti ne tik į ledkalnio viršūnę.

Mažesnė rizika, didesnė nauda

Patikrinkite savo draudimo apsaugą ir padidinkite išskaitas, kad sumažintumėte įmoką. Peržiūrėkite kiekvieną inventoriaus sąraše esantį elementą ir panaikinkite draudimą mažai rizikingiems elementams.

Spręskite finansines problemas iš karto, kad išvengtumėte ilgalaikių problemų
Kai iškyla problema, daranti įtaką grynųjų pinigų srautams, reikia imtis aktyvių sprendimų. Svarbu aptarti finansinius sunkumus, o dar svarbiau juos spręsti. Labai svarbu aiškiai apibrėžti perspektyvą.

Mažai žinių yra pavojinga, todėl mokykitės

Norint sėkmingai dirbti versle ir finansų srityje, būtinas finansinis raštingumas. Tai reiškia, kad reikia žinoti viską apie pinigų srautų ataskaitas, pelno (nuostolių) ataskaitas, balansus ir akcininkų nuosavybės ataskaitas. Pinigų srautų ataskaitoje analizuojama pagrindinė veikla, finansinės įplaukos bei išmokos ir investicijos. Balanse pateikiama informacija apie turtą, įsipareigojimus ir akcininkų nuosavybę. Pajamos, gautos per tam tikrą laikotarpį, atsispindi pelno (nuostolių) ataskaitoje. Akcininkų nuosavybė - tai paprastųjų ir privilegijuotųjų akcijų sudėtis.

Veiklos rezultatų stebėjimas ir vertinimas

Pinigų judėjimą reikia stebėti, juo labiau, kai kalbama apie dideles sumas. Vertinkite finansinę veiklą, atsižvelgdami į praėjusių laikotarpių finansines ataskaitas, kad galėtumėte numatyti išlaidas, pinigų srautus ir būsimas pajamas.

Aiškiai nurodykite skaičius

Įsitikinkite, kad atlikote skaičiavimus ir žinote, kiek pinigų reikia jūsų verslui vykdyti. Įvertinkite tikrąją produktų ir paslaugų kainą ir stebėkite pinigų judėjimą į verslą ir iš jo, kad būtų aišku, kokios išlaidos patiriamos.

Išsiaiškinkite paslėptas išlaidas

Jei jums reikia gauti leidimą ar licenciją, jūsų smulkiojo verslo valdymo išlaidos ką tik išaugo. Kodėl? Paprasčiausiai todėl, kad turite atsižvelgti į teisinių paslaugų, darbo užmokesčio, investuotojų kapitalo grąžos ir kapitalo, skirto būsimai plėtrai, išlaidas. Pridėkite pinigų skolinimosi išlaidas, palūkanas ir jau susidariusias skolas. Pradėkite galvoti apie ateitį, kai sužinosite, kiek iš tikrųjų pinigų sunaudoja jūsų verslas.

Sužinokite, kaip valdyti pinigų srautus ir tiekimo grandinę

Išmokite pagrindinius dalykus ir supraskite savo pinigų atsargas bei tai, kaip valdyti pinigų srautus ir tiekimo grandinę.

Sužinokite apie rinką

Turite pasidomėti savo rinka ir konkurentais, kad išsiaiškintumėte, kaip įmonei sekasi atsižvelgiant į kainas, paslaugas ir prekes. Įvertinkite stipriąsias ir silpnąsias puses ir nustatykite galimybes, kurios padės jums geriau vystyti savo verslą.
Naudokite finansų valdymo programinę įrangą

Programinės įrangos galimybės gali padėti jums stebėti verslą ir finansus, pateikti mokesčių dokumentus, valdyti biudžetą ir tvarkyti sąskaitas faktūras.

Išvada

Pinigai yra svarbūs, kaip ir jų valdymas. Kad visiškai suprastumėte verslą ir finansus, turite turėti tvirtą pagrindą, gerai išmanyti pagrindus ir naujausias bei veiksmingiausias priemones. Taigi, pasirūpinkite tiksliu pinigų valdymu, nes tai svarbiausia bet kokiam smulkiajam verslui.

Top