Kaip pasiekti tai, kas nepasiekiama?

Šiandieną kiekvienas keliaujantis pro Kauną ir jo rajonus gali pasigrožėti aplinka, kurią per dešimtmetį išpuoselėjo įmonės „Kelta“ darbuotojai. Viena iš daugiausiai specialiosios paskirties kėlimo technikos turinti įmonė kiekvieną dieną prižiūri ir tvarko parkų bei privačias gyventojų teritorijas, dirba prie namų fasadų ir taip kuria tvarkingą aplinką Lietuvoje, kurioje būtų gera gyventi. O pasiekti dar geresnių rezultatų įmonei padės nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) suteiktas finansavimas.

invegaNuotrauka: © Invega

„Po beveik dešimties metų šioje srityje jau tapome viena iš daugiausiai specialiosios paskirties kėlimo technikos turinčių įmonių, t.y. specializuojamės platforminių keltuvų ant automobilio bazės ir autobokštelių srityje, taip pat juos nuomojame. Esame kauniečiai, todėl per dešimtmetį turime begales vietų, kur esame tvarkę ir savo klientams išnuomoję bokštelius tvarkyti bei gražinti Kauną ir jo rajonus“, – taip įmonės „Kelta“ veiklą pristato jos vadovas Donatas Bagdonas.

Su iššūkiais ateina ir rizikos

Įmonės šūkis skelbia – pasiekti tai, kas nepasiekiama. Bet visgi įmonė susidūrė su vienu iššūkiu – ne viską įmanoma pasiekti net ir su turima technika, kuomet mieste kyla vis aukštesni pastatai.

„Buvo juntamas didelis poreikis Kaune ypatingai aukšto pasiekiamumo kėlimo technikai, nes didžiausias pasiekiamumas Kaune yra apie 34 m., o pastatų yra didelių, todėl norėjosi įsigyti didesnį bokštelį, kuris galėtų patenkinti miesto poreikius“, – pasakoja D. Bagdonas.

Įmonės vadovas neslepia, kad poreikis įsigyti aukšto pasiekiamumo techniką visada buvo, bet toks įrenginys yra brangus, todėl pirmiausia reikia prisiimti ir rizikas, ateinančias su nauja investicija, pavyzdžiui, įvertinti įrangos užimtumo galimybes.

Įmonei pasiekti plėtros tikslus padėjo paskola

Ieškant tinkamiausio sprendimo, kaip įsigyti reikalingą techniką, buvo nuspręsta kreiptis į INVEGĄ dėl paskolos lengvatinėmis sąlygomis.

„Labai džiaugiamės INVEGOS pagalba, nes suteikto finansavimo dėka pasiekėme užsibrėžtą tikslą ir įsigijome 61 m. autobokštelį, kuris bus didžiausias Lietuvoje, o galimai ir net Baltijos šalyse. Nuo šiol galėsime pilnai aptarnauti bokštus, vėjo malūnus, telekomunikacijos antenas, kitus aukštus statinius“, – džiaugiasi įmonės vadovas.

Iki tikslo pasiekimo – vienas žingsnis

„Įmonėms tenka nuolat prisitaikyti prie dinamiškų aplinkybių, kurias verslui diktuoja pastarieji metai. Todėl verslininkai atsakingiau planuoja išlaidas, o verslo plėtros planus sustabdo. Net jei jų ir nestabdo, neretai susiduria ir su kita problema – bankų atsisakymu suteikti paskolą. Tokiu atveju gali padėti INVEGA, suteikdama finansavimą įmonėms, kurios planuoja plėtrą, tačiau susiduria su finansavimo problema. Įmonė „Kelta“ yra puikus to pavyzdys – ilgus metus puoselėta svajonė įsigyti aukščiausią autobokštelį išsipildė su INVEGOS suteikta lengvatine paskola“, – sako K. Račkauskaitė-Liandzbergienė.

Pasak INVEGOS atstovės, priemonė „Tiesioginės COVID-19 paskolos“ buvo atnaujinta atsižvelgus į pokovidinę situaciją ekonomikoje ir padidėjusį investicinių paskolų trūkumą. Tačiau verslai, norintys pasinaudoti šia priemone, raginami suskubti, nes paraiškos lengvatinei paskolai gauti priimamos tik iki 2022 m. spalio 31 d. imtinai.

Be to, verslas gali pasinaudoti ir kitomis paskolomis investiciniams projektams finansuoti ar apyvartinėms lėšoms papildyti. Daugiau informacijos apie priemones galima rasti INVEGOS svetainėje.

Top