„Bigbank“ paskolino būsto nuomos projekto vystytojams

Būsto nuomos projektą „Youston“ plėtojanti „Baltic Asset Management“ susitarė su specializuotu Estijos kapitalo banku „Bigbank“ dėl 13,3 mln. eurų paskolos.

10eur 293721Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Projektas su 254 būstais nuomai bei 1,2 tūkst. kv. metrų ploto bendradarbystės (angl. co-working) erdve pradėtas įgyvendinti dar pernai Naujamiesčio rajone, Smolensko gatvėje, pranešė „Bigbank“

Pasak „Baltic Asset Management“ generalinio direktoriaus Ugniaus Latvio, centrinėje Vilniaus dalyje buvo didelis tradicinių būstų nuomos trūkumas, tad pastarasis projektas rinkoje atsirado laiku. 

„Pasiūlytas būstų nuomos verslo modelis buvo itin palankiai priimtas rinkoje. Po pirmų dviejų projekto vystymo etapų visi būstai buvo išnuomoti per kelias savaites. Panašus tempas išlaikomas ir trečiajame etape, nors šiandieninė būsto nuomos pasiūla Vilniuje smarkiai išaugo“, – pranešime sakė U. Latvys.

Pasak „Bigbank“ Verslo paskolų skyriaus vadovo Deivido Žuko, buvo įvertinta įmonės patirtis dirbant su panašiais projektais. 

„Žinojome, kad toks projektas vystytojui nėra pirmas (...) Stabilumo suteikė ir žinojimas, kad projektą vystantys žmonės yra savo srities profesionalai ir pakankamai stambūs rinkos žaidėjai, kurie turi patirties ir žinių, kaip administruoti ir auginti tokį verslą“, – pranešime teigė D. Žukas.

„Youston“ projekte yra bendros žaidimų, laisvalaikio ir pramogų erdvės: nuo poilsio, kino salės ir pirties, taip pat daiktų dalijimosi vieta. Nuomininkai gali rinktis įprastus būstus, studijas arba loftus, kurių dydis siekia nuo 13 iki 71 kv. metrų. 

Pirmasis „Youston“ projekto etapas su 154 butais buvo baigtas pirmąjį šių metų ketvirtį, antrasis su 100 butų – trečiąjį ketvirtį.

Birželį bankas „Baltic Asset Management“ suteikė 12 mln. eurų finansavimą kitam bendro gyvenimo projektui „Chapters”.

Top