„ZeroSum Asset Management“ įsteigė privačios skolos fondą

Į investicijų valdymo įmonės fondą „ZeroSum Debt Fund I“ ketinama pritraukti 40 mln eurų, Fondo lėšos bus skirtos Baltijos ir Skandinavijos šalių smulkių ir vidutinių įmonių paskoloms trūkstamo kapitalo plėtrai finansavimui.

eurai 332sAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Norime padėti užauginti ir sustiprinti įmones, išsprendžiant jų likvidumo ir plėtros problemas bei pasiūlant sprendimus įmonių finansams valdyti. Nesiekiame specializuotis tik tam tikrose industrijose, turėsime kuo labiau diversifikuotą portfelį, atsirenkant kiekviename sektoriuje projektus, kurie atitiktų fondo strategiją – tinkamos grąžos ir rizikos santykį“, – pranešime teigė vienas fondo valdymo komandos narių Tomas Šidlauskas.

Fondas tiesiogiai investuos į privačių įmonių išleistus skolos vertybinius popierius, teiks tarpinį finansavimą, investuos į įmonių išleidžiamas obligacijas, netiesiogiai skolins Baltijos ir Šiaurės šalių mažoms ir vidutinėms įmonėms, turinčioms sėkmingai veikiantį ar perspektyvų startuojantį verslo modelį, plėtros galimybes, bet susiduriančioms su kapitalo trūkumu. Iki šių metų pabaigos į fondą planuojama surinkti 10 mln. eurų, o per pirmuosius veiklos metus suteikti finansavimo už 30 mln. eurų. Minimali investavimo suma –125 tūkst. eurų. Fondo trukmė – aštuoneri metai, bet esant poreikiui bus pratęsta dar dvejiems metams.

Lietuvos bankas leidimą fondo veiklai suteikė šių metų viduryje. Planuojama investicijų metinė grąža – 8–10 proc. per metus prieš fondo mokesčius. Taip pat fondas sieks mokėti 3–4 proc. dydžio kasmetinius dividendus. Be naujai įsteigto fondo nuo 2018 metų veikianti „ZeroSum Asset Management“ taip pat valdo „ZeroSum Mixed Fund I“ ir „Zerosum RE Fund I“ fondus.

Top