„Inbank“ ir „Topo centras“ bendradarbiaudami su mokėjimo platforma „Fairown“ pristatė tvaresnes buitinės technikos finansavimo galimybes Lietuvos vartotojams

Nauja Lietuvoje veikiančio banko „Inbank“ bei „Topo centro“ partnerystė su estų mokėjimo platforma „Fairown“ vartotojams suteikė galimybę rinktis produkto finansavimą tik tam laikotarpiui, kuriam jis reikalingas. Pasinaudojus ir grąžinus produktą, vartotojai gali keisti jį į naują.

taupAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Rugsėjo 28 d., 2022 m. Estiškos kilmės bankas „Inbank“ kartu su ilgalaikiu partneriu „Topo centras“ pradėjo bendradarbiavimą su unikalia estų mokėjimo platforma „Fairown“, kurios tikslas – siūlant išskirtinį produktų prenumeratos modelį, padėti prekiniams ženklams tapti tvaresniems. Nuo šiol „Topo centro“ klientai galės susidėti pageidaujamą krepšelį, tai yra produktus, priedus ir paslaugas, pardavimo vietoje bei mokėti už juos nustatytomis mėnesinėmis įmokomis tol, kol prekė bus reikalinga, ar norės ją keisti į naują.

Bendradarbiaudamos įmonės prisideda prie žiedinės ekonomikos stiprinimo Lietuvos buitinės elektronikos rinkoje – vartotojams suteikiamos galimybės rinktis produkto finansavimą tik tam laikotarpiui, kuriuo ketina jį eksploatuoti. Dėl šios priežasties įmokos yra mažesnės, išvengiama papildomų išlaidų. Grąžinti įrenginiai atnaujinami ir naudojami pakartotinai, todėl dėl ilgėjančios produktų eksploatavimo trukmės mažinamas perteklinis atliekų kiekis bei žaliavų poreikis.

„Paslaugos principas yra gana artimas nuomai. Pasinaudojus įrenginiu, vartotojai turi galimybę keisti jį į naują. Mėnesinės įmokos dydis gali išlikti toks pats, padidėti ar pamažėti – tai priklauso nuo naujos išsirinktos prekės. Tokio pasiūlymo poreikį matome jau kurį laiką, tad rinkoje pastebėjus ambicingą kompaniją „Fairown“, siūlančią jau paruoštą sprendimą, nusprendėme užmegzti partnerystę. Matydami savo partnerių „Topo centras“ inovatyvumą bei susidomėjimą naujais produktais, pasiūlėme jiems bendradarbiauti kartu,“ – sakė „Inbank“ Lietuvos filialo vadovas Vaidotas Rimeikis.

Pagal bendradarbiavimo sutartį, įmonė „Fairown“ yra atsakinga už produktų atnaujinimo ciklus, „Inbank“ – už produktų finansavimą, o „Topo centras“ – už prekybą. Tokiu principu „Inbank“ su „Fairown“ bendradarbiauja ir Lenkijoje, Estijoje bei Latvijoje.

„Nors šią paslaugą Lietuvos vartotojams pristatėme visai neseniai, jau matome didelį susidomėjimą. Rezultatai pranoko mūsų lūkesčius – tvarūs pardavimai auga, vartotojai turi naujų galimybių ir yra patenkinti mažesnėmis įmokomis bei tuo, kad nereikės rūpintis įrenginiais po panaudojimo“, – teigė V. Rimeikis.

Ateityje „Inbank“ kartu su „Fairown“ plėsdami partnerių ratą planuoja šią tvaraus prekių finansavimo paslaugą pristatyti ir kitose rinkose.

Top