„Luminor“ ir „Green Genius“ sutarė dėl žaliųjų garantijų limito padidinimo iki 12 mln. eurų

Atsinaujinančiosios energetikos įmonė „Green Genius“ su „Luminor“ banku Lietuvoje sutarė dėl žaliųjų garantijų limito padidinimo iki 12 mln. eurų. Tai jau trečioji abiejų partnerių sutartis dėl žaliųjų garantijų limito. Bankas „Luminor“ yra pirmasis šalyje, suteikęs garantijų limitą vystyti žaliajai energetikai.

photovoltaic 4525178 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

12 mln. eurų žaliųjų garantijų, kurias „Luminor“ bankas suteikia „Green Genius“, bus naudojamos galios rezervavimui elektros tinkluose.

„Žaliosios energetikos vystytojui banko suteikiamas žaliųjų garantijų limitas sukuria galimybes sparčiau ir stabiliau vystyti žaliosios energetikos projektus. Šie projektai augins žalios ir nepriklausomos energijos generaciją Lietuvoje, didins šalies energetinį saugumą. Labai vertiname šią patikimą partnerystę su „Luminor“ ir abipusiai kuriama verte grįstą bendradarbiavimą”, – sako „Green Genius” finansų direktorius Rokas Bancevičius.

Žaliosios garantijos nuo kitų garantijų skiriasi tuo, kad yra aiškiai nustatyta jų paskirtis – jos naudojamos tik žaliesiems projektams. Garantijos paprastai tampa svarbia paspirtimi žaliesiems projektams pradiniuose jų etapuose.

„Finansuodami žaliosios energetikos vystymą prisidedame prie tvarios ekonomikos augimo. Toks šiandien yra „Luminor“ banko siekis ir smagu, kad tą galime atlikti bendradarbiaudami su ilgamečiais savo partneriais“, – sako „Luminor“ banko Lietuvoje vadovas Andrius Načajus.

Pirmoji žaliųjų garantijų sutartis tarp „Green Genius” ir „Luminor” banko pasirašyta dar prieš pusantrų metų, t. y. 2021-ųjų pavasarį.

 Apie „Green Genius“:

„Green Genius“ – atsinaujinančiosios energetikos bendrovė, įgyvendinanti saulės, biodujų, vėjo ir žaliojo vandenilio energijos projektus. Šiuo metu įmonė vykdo veiklą 8 Europos šalyse ir iki 2025 m. planuoja būti užbaigusi 1,5 GW galios atsinaujinančiosios energetikos projektų. Bendrovė turi sukaupusi daugiau nei 10 metų patirties energijos gamybos iš atsinaujinančių šaltinių rinkoje. Kasmet „Green Genius“ įgyvendinti projektai pagamina maždaug 399 GWh žaliosios energijos ir tai leidžia išvengti daugiau negu 335 tūkst. tonų CO2 emisijos. Tokį kiekį CO2 per metus absorbuotų per 16 mln. medžių. „Green Genius“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“, veikiančiai 12-oje Europos šalių.

Top