„EMBank“ pirmąjį pusmetį padvigubino savo pajamas du kartus, pelną uždirbo  trečiaisiais veiklos metais

Trečiuosius veiklos Lietuvoje metus pelningai pradėjęs bankas „European Merchant Bank“ („EMBank“) per pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 131 tūkst. eurų grynojo pelno, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu skaičiavo 709 tūkst. eurų grynąjį nuostolį.

Sarp DemirayNuotrauka: „EMBank“ vadovas Sarp Demiray © „EMBank“

Aukštesnius rezultatus lėmė sėkmingas geriausių specialistų pritraukimas, partnerių tinklo plėtra, investicijos į pažangius IT sprendimus, dėmesys rizikos valdymui ir teigiamos klientų patirties kūrimas.

Aukštyn stiebėsi ir kiti „EMBank“ veiklos rodikliai: bendrosios pajamos pirmąjį pusmetį augo beveik du kartus iki 3,1 mln. Eur, o banko pasirašytų verslo paskolų suma padidėjo penktadaliu ir pasiekė 24 mln. Eur, padidindama banko grynąsias palūkanų pajamas iki 684 tūkst. eurų – kone 250 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Banko turto dydis pasiekė 114 mln. eurų, o indėlių skaičius per tą patį laikotarpį išaugo 37 proc. ir iš viso sudarė 95 mln.

Anot „EMBank“ vadovo Sarp Demiray, atsižvelgiant į sudėtingą geopolitinę ir ekonominę situaciją, šie rezultatai atitiko iššūkių keliančias banko prognozes. „Tai, kad tapome pelningai veikiančiu banku, yra didelis visos mūsų puikios komandos pasiekimas, o kartu ir mūsų verslo plano bei jo įgyvendinimo pagrindimas. Per šį trumpą laikotarpį sėkmingai baigėme didelius projektus mokėjimo galimybėms stiprinti, finansinių paslaugų pasiūlai plėsti, atlikome kitus reikšmingus patobulinimus. Mums pavyko įtvirtinti užtikrintą rizikų valdymą visais aspektais. Dėl rinkodaros iniciatyvų dabar mūsų prekės ženklas daug geriau atpažįstamas ir, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, pavyko padvigubinti klientų skaičių. Mūsų nuolatinis atsidavimas ir darbas su talentingais žmonėmis leidžia pasiekti gerų rezultatų net ir neramiais laikais bei suteikia jėgų laikytis ambicingų augimo tikslų“, – sakė S. Demiray.

Jis prognozuoja, kad banko verslo paskolų portfelis dar iki šių metų pabaigos pasieks daugiau nei 36 mln. Eur, o per artimiausius dvejus metus užaugs beveik dvigubai ir peržengs 60 mln. Eur. S. Demiray teigimu, „EMBank“ per ketverius metus planuoja pasiekti daugiau nei 16 mln. Eur veiklos pajamų, o klientų skaičių padidinti daugiau kaip 20 kartų. 

Netrukus, siekdamas sustiprinti savo pozicijas aptarnaujant smulkųjį ir vidutinį verslą (SVV), bankas pristatys naujas paslaugas, tokias kaip lizingas, papildomas atsiskaitymo galimybes ir kredito kortelių paslaugas. „EMBank“, investuodamas į savo mobiliosios bankininkystės platformą ir lanksčias sprendimų priėmimo sistemas, plečia „bankininkystės kaip paslaugos“ (angl. Banking as a Service, BaaS) galimybes ir mokėjimo paslaugas, taip siekdamas išlaikyti savo pozicijas tenkinant FinTech industrijos ir pasaulinių įmonių poreikius.

„EMBank“ valdybos pirmininkas Ekmel Cilingir pabrėžia, kad bankas ir toliau didžiausią dėmesį skirs SVV klientams. „Teigiamiems pirmojo pusmečio rezultatams didžiulę įtaką turėjo tai, kad pavyko pelnyti klientų pasitikėjimą. Mums tai labai labai svarbu. Esame teisingame kelyje, todėl mūsų tiksliniu segmentu Lietuvos rinkoje išliks smulkusis ir vidutinis verslas, kuriam visada esame pasiruošę padėti išsirinkti geriausiai jų poreikius atliepiančius finansinius sprendimus. Siūlome tai, kas šioms įmonėms svarbiausia: asmeninis dėmesys, kokybiškas aptarnavimas ir lengvai suprantamos finansinės paslaugos“, – sako E. Cilingir.

„EMBank“ turi Europos Centrinio Banko (ECB) licenciją, yra „Sepa“, „Swift“ ir „Target2“ narys. Bankas teikia apyvartinio kapitalo ir investicines paskolas, ypač skirtas SVV, taip pat siūlo „bankininkystės kaip paslaugos“ (angl. Banking as a Service, BaaS) sprendimus. „EMBank“ pagrindiniai klientai veikia apdirbamosios gamybos, žemės ūkio, didmeninės ir mažmeninės prekybos, transporto, nuomos ir lizingo, nekilnojamojo turto, statybų sektoriuose.

Top