„Mybee“ susitarė dėl 11 mln. eurų finansavimo iš „Luminor“

„Modus Group“ įmonių grupe „MyBee“ dėl lizingo finansavimo sutarė su „Luminor“. Įmonės veiklos sritis - automobilių prenumeratos paslauga.

mergina masina taupykleAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Susitarimas numato, kad šios vertės automobilių lizingo paslaugų „MyBee“ gali įsigyti per vienerius metus. Gautas lėšas įmonė žada investuoti į automobilių parko augimą Lietuvoje.

„Su „Modus Group“ priklausančia įmone „CityBee“ sėkmingai bendradarbiaujame jau ne vienerius metus finansuodami jų automobilių parko atnaujinimą ir plėtrą. Tad išties smagu prisidėti ir prie dar vienos šios grupės įmonės „MyBee“ vystymosi Lietuvoje bei įsibėgėjančios plėtros kitose šalyse. Šiuolaikinėje ekonomikoje klientas rinkdamasis tarp „turėti“ ir „naudotis“ linksta rinktis pastarąją alternatyvą. Šiuo metu tai ypatingai aktualu automobilių industrijoje, kai norint įsigyti ir turėti asmeninį automobilį reikia laukti ne vieną mėnesį“, – pažymėjo „Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

„MyBee“ savo veiklą pradėjo 2021 m. birželį. Pirmaisiais veiklos metais buvo pasirašyta daugiau nei 800 automobilių prenumeratos kontraktų, tiek su privačiais, tiek juridiniais asmenimis. „MyBee“ parką šiuo metu sudaro daugiau nei 700 automobilių. Iki šių metų galo planuojama išlaikyti ne mažesnį augimo tempą nei iki šiol.

Anot „MyBee“ vadovo Luko Jurkšaičio, „Luminor“ banko finansavimas rodo rinkos pasitikėjimą nauja automobilių prenumeratos paslauga ir prisidės spartinant „MyBee“ augimo planų įgyvendinimą: „Šis bendradarbiavimas suteiks galimybę mūsų klientams naudotis technologiškai pažangiais, draugiškesniais aplinkai automobiliais. Papildomos investicijos leis ir toliau plėsti savo automobilių parką, pildyti jį populiariais gamintojų modeliais. Jau dabar, gavę šį finansavimą, esame papildę siūlomų automobilių gamą. Klientai turi didesnį pasirinkimą rinkoje itin geidžiamų miesto visureigių, įsigijome daugiau premium klasės bei komercinių automobilių. Artimiausiu metu planuojame pasiūlyti ir naujų elektromobilių“, – teigia „MyBee“ vadovas.

„Modus Group“ finansų vadovės Erikos Huhtalos teigimu, grupės ir „Luminor“ banko partnerystė ne tik prisideda prie grupės verslų augimo, bet tuo pačiu skatina spartesnę inovatyvių mobilumo sprendimų plėtrą: „Grupės investicijos į įvairias veiklos sritis Lietuvoje ir užsienio rinkose praėjusiais metais augo daugiau nei ketvirtadaliu – 28 proc., –  iki 82 mln. eurų. Didelė šių investicijų dalis – beveik 26 mln. eurų, – buvo nukreiptos į mobilumo projektų vystymą „CityBee“ ir „MyBee“ įmonėse. Papildomas finansavimas taps dar didesne paskata mobilumo paslaugų proveržiui Lietuvoje ir kitose rinkose“, – komentuoja ji.

„MyBee“ teikia ilgalaikės automobilio panaudos paslaugas klientams, kurie nori ne turėti, o prenumeruoti automobilį. Prenumeratos laikotarpis gali siekti nuo 6 mėnesių iki 3 metų, o termino pabaigoje galima ją pratęsti, rinktis kitą automobilį ar įsigyti jau išbandytą.

Top