„Paysera“ eina į pinigų perlaidų grynaisiais rinką: pradeda nuo pervedimų į Ukrainą

Ukrainos gyventojams daugėja galimybių artimųjų ir kitų žmonių pervedamus pinigus gimtojoje šalyje gauti greičiau ir patogiau. Bendrovei „Paysera“ pradėjus bendradarbiauti su Ukrainos banku „Globus Bank“, vietos gyventojams nuo šiol atsiveria galimybė artimųjų siųstus pinigus atsiimti grynaisiais viename iš 150-ies „Globus Bank“ ir jo partnerių skyrių.

Paysera biurasNuotrauka: „Paysera“ biuras © „Paysera“

„Paysera“ generalinis direktorius Gintautas Mežetis sako, kad nors rinkoje veikia daug tarptautinių pinigų perlaidų bendrovių, vietos po saule atsiras ir naujam žaidėjui bei atkreipia dėmesį į Pasaulio banko duomenis ir prognozes.

Anot jų, Ukrainos gyventojai pernai sulaukė 17 mlrd. Eur pervedimų iš užsienio. Šiemet Rusijai užpuolus Ukrainą ir šalyje sukėlus humanitarinę ir ekonominę krizę, Pasaulio bankas prognozuoja, kad 2022 m. pervedimų apimtys į Ukrainą išaugs 20 proc. ir pasieks visų laikų rekordinį lygį.

„Pinigų siuntimas į banko sąskaitą ne visada patogus, o kartais neįmanomas. Pirma, 4 iš 10 ukrainiečių neturi sąskaitos. Antra, standartinis pinigų pervedimas iš ES į banką Ukrainoje keliauja dvi darbo dienas, o dėl bankų korespondentų taikomų mokesčių toks pavedimas pabrangsta 10-20 Eur. Kartais pinigų perlaidos grynaisiais tampa vienintele arba pigesne išeitimi. Simboliška, kad mūsų plėtra į pinigų perlaidų rinką prasideda nuo šalies, kurios gyventojams artimųjų ir kitų geranoriškų žmonių finansinė parama reikalinga kaip niekada anksčiau”, - sako Gintautas Mežetis, „Paysera“ generalinis direktorius. 

Anna Dovgalskaja, „Globus Bank“ valdybos pirmininko pavaduotoja, teigia, kad šiandien kaip niekad svarbu iš Ukrainos išvykusiusiems piliečiams suteikti paprastą, patikimą ir nebrangų įrankį siųsti pinigus į gimtinę ir būtent tokia yra pinigų pervedimo paslaugą, kurią „Globus Bank“ kartu su „Paysera“ sėkmingai pasiūlė. Pasak banko atstovės, didelis privalumas, kad gavėjas jam siųstus pinigus gali atsiimti tiek vietos, tiek užsienio valiuta. 

Šiuo metu grynųjų pinigų perlaidos per „Paysera“ atliekamos eurais. Atsiimdamas pinigus „Globus“ banke gavėjas gali paprašyti konvertuoti eurus į grivinas pagal banko siūlomą kursą.   

Pervedimai į Ukrainą, kurie gavėjui išmokami grynaisiais, atliekami „Paysera“ e. bankininkystėje. Artimiausiais mėnesiais numatoma šį pinigų siuntimo būdą aktyvuoti ir programėlėje. Grynųjų pinigų perlaidas į Ukrainą gali siųsti privatūs asmenys. 

„Paysera“ sąskaitas turi daugiau nei 60 tūkst. ukrainiečių. Dauguma jų klientais tapo prieš 2022 m. Rusijos invaziją į Ukrainą. Pirmosiomis karo savaitėmis bendrovė sulaukdavo po 400-600 ukrainiečių paraiškų per savaitę atsidaryti sąskaitą.

Top