10 paprastų asmeninių finansų valdymo patarimų

Nepaisant to, kokią paskolą jūs benuspręstumėte pasirinkti, ne ką mažiau svarbu tinkamai valdyti savo asmeninius finansus, todėl naudinga pasinaudoti ir keliais praktiškais patarimais. Žinojimas, kad turite pakankamai pinigų sumokėti už tai, ko norite šiandien ir ateityje, yra vienas iš būdų jaustis finansiškai saugiai. Tai taip pat viena iš priežasčių, kodėl daugelis iš mūsų taupo, investuoja ir draudžia savo turtą. Žemiau pristatome jums 10 paprastų asmeninių finansų valdymo patarimų, kurie gali padėti jums ir jūsų šeimai jaustis finansiškai saugesniems.

Kreditai INFO pataria

  1. Sudarykite išsamų biudžetą. Surašykite, kiek pinigų gaunate iš atlyginimo, premijų, išmokų kompensacijų ir kitų šaltinių. Palyginkite tai su visomis savo išlaidomis, kad įsitikintumėte, jog turite pakankamai pinigų viskam, ko jums reikia.
  2. Mažiau išleiskite mažindami kasdienes išlaidas. Nustatykite sritis, kuriose galite sutaupyti, pavyzdžiui, tai gali būti mobiliojo telefono ir kabelinės televizijos planas arba planuokite, ką valgysite kiekvieną dieną, kad išvengtumėte pietų išsinešimui ir kitų išlaidų, susijusių su neplanuotu maisto užsakymu.
  3. Eliminuokite nereikalingas išlaidas. Sudarykite einamųjų sąskaitų ir jų apmokėjimo terminų sąrašą ir laiku apmokėkite sąskaitas, kad išvengtumėte delspinigių ir baudų.
  4. Ieškokite būdų, kaip mokėti mažiau palūkanų už savo paskolas. Tai galite padaryti įvairiomis priemonėmis. Pavyzdžiui, daugiausia dėmesio skirkite skoloms su didžiausiomis palūkanomis grąžinti, laikykitės paskolos sutarties sąlygų ir laiku atlikite paskolų grąžinimo įmokas, refinansuokite savo turimus finansinius įsipareigojimus apjungdami turimas paskolas, tokiu būdu gaunant palankesnę palūkanų normą. Taip pat galite pasitarti į asmeninių finansų valdymo specialistus, kurie padėtų jus nukreipti teisinga linkme.
  5. Išsikelkite aiškius tikslus, kurie padės greičiau sutaupyti. Surašykite visus dalykus, kuriems taupote, tada apskaičiuokite, kiek reikia atidėti kiekvieną mėnesį, kad per norimą laiką pasiektumėte savo tikslus, tada kiekvieną mėnesį „mokėkite“ sau šią sumą, tarsi tai būtų dar viena sąskaita.
  6. Nemokėkite daugiau mokesčių nei reikia. Sužinokite, kokius mokesčius jūs mokate ir išsiaiškinkite, kaip galėtumėte dalį mokesčių susigrąžinti, laiku pateikdami deklaracijas. Be to, yra daug įvairių būdų, kaip galite išvengti nebūtinų mokesčių mokėjimo, todėl pasidomėkite tuo, kas gali turėti didžiulės įtakos jūsų finansinei padėčiai.
  7. Naudokitės internetine bankininkyste. Nustatykite priminimus apie mokėjimus, planuokite būsimų sąskaitų apmokėjimus, peržiūrėkite savo patiriamas išlaidas ir kt.
  8. Pasinaudokite visais darbovietės siūlomais privalumais. Pasidomėkite, ką jums gali pasiūlyti jūsų darbovietė. Kai kurios bendrovės šiandien savo darbuotojams siūlo papildomą sveikatos draudimą ir kt. Tokiu būdu jūs galite sutaupyti daugiau lėšų ir išvengti mokėjimo už jums aktualias paslaugas iš savo kišenės.
  9. Taupykite pensijai dabar, nepriklausomai nuo savo amžiaus. Planuokite sukaupti pakankamai lėšų, kad galėtumėte papildyti savo būsimą pensiją.
  10. Bendradarbiaukite su asmeninių finansų patarėju. Sumažinkite finansinį stresą ir pradėkite jaustis finansiškai saugūs kreipdamiesi pagalbos į finansų srities specialistus, kurie sudarytų individualų jūsų asmeninių finansų planą, padėtų nustatyti pagrindinius tikslus ir strategiškai pasiruošti įvairiems finansiniams gyvenimo etapams bei kt. Nustatyta, kad žmonės, kurie jaučiasi finansiškai saugūs, daugiau nei penkis kartus dažniau bendradarbiauja su asmeninių finansų patarėju nei tie, kurie teigia, kad jiems sunku tvarkytis su savo pinigais. Be to, su finansų patarėju dirbantys namų ūkiai turi maždaug du kartus daugiau finansinio turto nei namų ūkiai, kurie atsisako patarimų.
Top