Kaip gali pagelbėti asmeninė paskola ir patarimai asmeninių finansų valdymui

Ar žinojote, kad asmeninė paskola yra labai sparčiai populiarėjanti paskolų rūšis, kuri netgi gali padėti sutaupyti pinigų? Todėl jei jūs pastaruoju metu vis dažniau pagalvodavote apie galimybę kreiptis dėl asmeninės paskolos internetu, pateiksime jums keletą naudingų detalių, kurias būtų verta žinoti.

Asmeninių finansų valdymas

Kas yra asmeninė paskola?

Asmeninė paskola - tai paskola be užstato, kurios vertė paprastai būna nuo vieno iki keliasdešimties tūkstančių eurų su fiksuota palūkanų norma, ir kuri gali būti naudojama labai įvairiems pirkiniams įsigyti. Terminas „be užstato“ reiškia, kad kreipdamiesi dėl paskolos kreditoriams jūs neturite įkeisti jokio jums priklausančio turto.
Priklausomai nuo jūsų kredito reitingo, galite pretenduoti į asmeninę paskolą su mažomis palūkanomis ir sutaupyti pinigų, palyginti su kredito kortele. Asmeninių paskolų palūkanų normos dažnai yra daug mažesnės nei kredito kortelių palūkanų normos. Asmeninės paskolos palūkanų norma priklausys nuo keleto veiksnių, tarp kurių gali būti jūsų kredito reitingas, asmeninė kredito istorija, mėnesinis pinigų srautas ir skolos bei pajamų santykis. Kuo tvirtesnis jūsų kredito profilis ir finansinės atsakomybės istorija, tuo mažesnės palūkanų normos galite tikėtis.

Kada turėtumėte pasinaudoti asmenine paskola?

Asmeninės paskolos geriausiai tinka pirkiniams, kuriuos planuojate grąžinti per trumpesnį nei penkerių metų laikotarpį. Skirtingai nei studentų paskolos ar būsto paskolos, kurios išleidžiamos konkretiems „pirkiniams“, pavyzdžiui, atitinkamai mokslui ar būstui, asmenines paskolas galite išleisti savo nuožiūra. Todėl naudodamiesi asmenine paskola turite daugiau lankstumo ir asmeninio pasirinkimo galimybių.

Paskolų refinansavimas

Iš tiesų, kai kalbama apie asmeninę paskolą, reikėtų kalbėti ir apie paskolų refinansavimo galimybę. Trumpiau tariant, jei jūs norite padengti jau turimus savo finansinius įsipareigojimus ir galvojate apie kreipimąsi dėl paskolos, kurios pagalba galėtumėte tai padaryti, jūs galite pasinaudoti paskolų refinansavimo paslaugomis.
Tokiu būdu jūs galėtumėte apjungti savo turimus finansinius įsipareigojimus ir perkelti juos į konkrečių kreditorių rankas. Paskolai būtų pritaikyta palankesnė palūkanų norma ir pratęstas paskolos grąžinimo terminas (arba sutrumpintas, jei jūs norite kuo greičiau grąžinti paskolą). Ir iš tiesų, tai gali būti labai veiksmingas ir išmintingas sprendimas, kadangi tokiu būdu jūs galėtumėte palengvinti savo finansinę padėtį.

Medicininės išlaidos

Jei susidūrėte su skubios medicininės pagalbos poreikiu arba netikėtomis medicininėmis išlaidomis ir negalite sumokėti visos sumos grynaisiais iškarto, asmeninė paskola gali būti pakankamai optimali ir veiksminga išeitis. Be to, tai gali būti geresnis sprendimas nei kredito kortelė, kadangi dažnai su asmenine paskola galite gauti didesnę pinigų sumą nei su kredito kortele, kurios gali prireikti sveikatos išlaidoms padengti.

Būsto remontas

Jei jums reikia atlikti skubų namų remontą arba esate numatę tam tikrus būsto vidaus interjero atnaujinimo darbus, galite kreiptis į kreditorius dėl asmeninės paskolos internetu. Asmeninė paskola gali būti finansiškai prasminga būsto remonto projektui, jei dėl remonto padidėja jūsų būsto finansinė vertė (o asmeninės paskolos paėmimo išlaidos yra mažesnės už tikėtiną būsto vertės padidėjimą dėl atliktų remonto darbų).

Kiti asmeninės paskolos panaudojimo būdai

Asmeninė paskola gali būti naudojama kitiems svarbiems gyvenimo įvykiams, įskaitant sužadėtuvių žiedą, vestuves, persikraustymą, medaus mėnesį ir daugelį kitų atvejų, apmokėti. Tačiau, kaip ir bet kokio finansinio įsipareigojimo atveju, paklauskite savęs, ar jūsų priežastis gauti asmeninę paskolą yra „noras“, ar „poreikis“. Tai reiškia, kad į kreipimąsi dėl asmeninės paskolos visuomet būtina žvelgti labai atsakingai ir apgalvotai. Asmeninė paskola turi būti imama tik tuomet, jei jūs tikrai žinote, jog tai yra pats išmintingiausias sprendimas ir tai, ką jūs įsigysite, jums iš tikrųjų yra būtina.

Į ką kreiptis dėl asmeninės paskolos?

Iš tiesų, norintys kreiptis dėl asmeninės paskolos, šiandien turi nemažai įvairių galimybių. Nereikėtų manyti, kad jūs galite kreiptis tik į komercinius bankus ar kredito unijas. Kaip žinia, rinkoje veikia ir kredito bendrovės. Be to, šiomis dienomis labai populiariu pasirinkimu tampa ir tarpusavio skolinimo platformos, todėl prieš nusprendžiant, kieno paslaugomis norėsite pasinaudoti, pirmiausia turėtumėte gerai įvertinti visas jums prieinamas galimybes.

Kaip pagerinti savo kredito reitingą?

Kai kalba pakrypsta apie galimybę kreiptis dėl asmeninės paskolos, labai svarbiu veiksniu tampa kredito reitingas. Kuomet jūs kreipsitės į pasirinktus kreditorius (net jei nuspręsite rinktis tarpusavio skolinimo platformą, kuri nėra kreditorius), jie įvertins jūsų mokumą, atsižvelgdami į daug skirtingų veiksnių, tarp kurių patį svarbiausią vaidmenį vaidins jūsų asmeninis kredito reitingas. Kuo jis bus aukštesnis, tuo labiau išaugs tikimybė, jog asmeninis kreditas jums bus suteiktas. Be to, aukštas kredito reitingas nulems ir palankesnę palūkanų normą bei kitas jums priimtinesnes paskolos sąlygas. Taigi, visuomet yra labai svarbu skirti kuo daugiau dėmesio ir pastangų tam, jog jūsų kredito reitingas taptų kuo geresnis.

Žinoma, jei iki šiol jūs net nenumanėte, koks yra jūsų kredito reitingas, šią akimirką taip pat galite nežinoti, kaip galėtumėte jį pagerinti. Tačiau priemonių, kuriomis galite tai padaryti, yra ne viena ir ne dvi.

Visų pirma jums reikėtų išsiaiškinti, koks yra jūsų kredito reitingas. Kai jį žinosite, pasistenkite padengti kuo daugiau savo turimų finansinių įsipareigojimų. Pirmiausia susitelkite į tas paskolas, kurios pasižymi didžiausia palūkanų norma, kadangi jos yra brangiausios ir daro didžiausią neigiamą įtaką jūsų kredito reitingui.

Taip pat visuomet turėtumėte jums tenkančius mėnesinius mokesčius padengti laiku, neleidžiant sau pavėluoti nei vieną dieną. Todėl jei jūs iki šiol pakankamai dažnai praleisdavote telekomunikacijų, komunalinių sąskaitų ir kitų panašių paslaugų apmokėjimą, nuo šiol turėtumėte tokios neigiamos praktikos atsisakyti, kadangi visa tai atsispindi jūsų kredito istorijoje ir daro neigiamą įtaką kredito reitingui.

Be abejo, jei jūs norite, kad jūsų kredito reitingas pagerėtų, taip pat visuomet yra naudinga imtis papildomos veiklos, padedančios gauti daugiau lėšų. Kuo didesnės bus jūsų grynosios pajamos, tuo geresnis bus ir jūsų kredito reitingas. Be to, tai tiesiogiai padės pagerinti ir jūsų finansinę situaciją, stabilizuojant finansinį pagrindą.

Kaip bebūtų, jei jau turite įvairių paskolų, būtų naudinga pasistengti kiekvieną mėnesį grąžinti daugiau nei minimali paskolos grąžinimo suma. Tokiu būdu taip pat greičiau padidintumėte kredito reitingą ir galėtumėte pretenduoti į asmeninę paskolą, pasižyminčią daug geresne palūkanų norma.

Jei pagerinsite savo kredito reitingą

Jei jums pavyks pagerinti savo kredito reitingą, turbūt jausitės labai pasitikintys savimi, nes žinosite galintys gauti norimo dydžio asmeninę paskolą. Tačiau supraskite, kad vien tai, jog jūsų kredito reitingas bus aukštas, dar nereiškia, jog dėl paskolos galite kreiptis gerai neapgalvoję visų svarbių detalių ir, žinoma, pagrindinio veiksnio – ar jums iš tikrųjų reikia paskolos.

Tiesą sakant, jei kredito reitingas yra puikus, paskolą gauti gali būti labai paprasta, tačiau turite suprasti, jog finansavimo gavimas yra tik pusė darbo. Kiekvieną paskolą reikia grąžinti, todėl turite būti gerai apgalvoję visą būsimą paskolos grąžinimo procesą, užtikrindami, jog nesusidursite su sunkumais vykdydami savo prisiimtus finansinius įsipareigojimus.

Top