VIVA skolins milijoną eurų metalo technologijų įmonei „LT Technologies“

Valstybės investicijų valdymo agentūros valdomas Pagalbos verslui fondas suteiks 6 metų trukmės paskolą. Ją įmonė ketina panaudoti likvidumo stiprinimui.

bendradarbiavimas23Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„LT Technologies“ atstovas Giedrius Nomeika teigė, kad dėl pandemijos 2020 metų antrąjį pusmetį įmonė patyrė didelių nuostolių.

„Tai lėmė kelių didelių mūsų partnerių sprendimą sustabdyti užsakymus iš daugybės savo gamintojų, tarp jų patekome ir mes. To pasekmė – 700 tūkst. mažiau pajamų nei 2019 metais.

Norėdami kompensuoti nuostolius adaptavome verslo modelį – pradėjome gaminti įvairias ligoninių lovas. Sudėtinga technologija lemia tai, kad šios veiklos pelningumas nėra toks aukštas ir neduoda greitos grąžos, todėl reikėjo papildomo likvidumo sustiprinimo“, – pranešime sakė G. Nomeika.

Pasak VIVA generalinio direktoriaus Dainiaus Vilčinsko, „LT Technologies“ investuodama į naujų produktų vystymą ir išsaugojusi didžiąją dalį darbuotojų galės geriau planuoti finansinius srautus.

„LT Technologies“ yra metalinių baldų konstrukcijų, prekybinės įrangos, medicininės įrangos rėmų bei kitos produkcijos iš precizinių plieno vamzdžių gamintoja. 90 proc. jos produkcijos eksportuojama, daugiausiai į Skandinavijos šalis, Vokietiją ir Jungtinę Karalystę. Įmonėje dirba apie 80 darbuotojų.

Top