Standard & Poor's paliko Lietuvos turėtą kredito reitingą

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ paliko galioti anksčiau Lietuvai suteiktą „A+“ ilgalaikio skolinimosi reitingą ir paliko stabilią perspektyvą, penktadienį pranešė Finansų ministerija.

SP logoNuotrauka: © Standard & Poor's

Anot agentūros ekspertų, nors Rusijos karas prieš Ukrainą daro įtaką atvirai Lietuvos ekonomikai, skatina Vyriausybę didinti išlaidas gynybai, o dėl išaugusios infliacijos imtasi papildomų priemonių socialinei apsaugai finansuoti, tokiu būdu atidedant biudžeto konsolidavimą mažiausiai vieneriems metams, tikimasi, kad valstybės skola išliks nedidelė, o išorės sektorius – stabilus.

„Agentūra palankai vertina Lietuvos energetikos politiką. Esame visiškai nepriklausomi nuo Rusijos – atsisakėme rusiškų dujų, naftos bei elektros energijos importo – ir esame geras pavyzdys Europai.

Mūsų šalies ekonomika atlaikė koronaviruso pandemijos keliamus iššūkius, o dabar tvirtai palaikome Ukrainą ir dedame visas pastangas sumažinti Rusijos pradėto karo kuriamą ekonominį neapibrėžtumą, amortizuoti energijos kainų augimą ir infliacijos pasekmes per gyventojų perkamosios galios išlaikymą, pensijų, darbo užmokesčio ir išmokų didinimą, kompensacinius mechanizmus“, – pranešime sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė

Standard & Poor’s“ Lietuvos kredito reitingus paskutinį kartą buvo pagerinę 2020-ųjų vasarį, kai ilgalaikio skolinimosi reitingas buvo pakeltas iš „A“ į „A+“.

Top