Automobilių prenumeratos platforma „MyBee“ susitarė su „Citadele“ dėl kredito

Bankas „MyBee“ skolina 4,5 mln. eurų. Įmonė finansavimą ketina naudoti naujų transporto priemonių įsigijimui. „MyBee“ pagrindinis skirtumas nuo „CityBee“ yra automobilių nuomos pagrindas. Skirtingai nei pastarieji „MyBee“ skirtas ilgalaikei nuomai su galimybe išsipirkti automobilį.

bendradarbiavimas94Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Pernai vasarą Lietuvoje pradėta teikti automobilių prenumeratos paslauga sparčiai populiarėja – jau yra išnuomota daugiau nei pusė tūkstančio automobilių. Tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“ priklausanti „MyBee“ planuoja plėstis ir į kitas Baltijos šalis – įmonė netrukus pradės veiklą Estijoje, vėliau planuoja žengti ir į Latviją.

Vienas mūsų tikslų – skatinti žaliąją ekonomiką, investicijas į aplinką tausojančius, tvarius verslo plėtros projektus. Automobilių prenumeratos paslauga yra inovatyvus verslo modelis, turintis didelį potencialą sudominti masinį vartotoją, kuris renkasi mažiau taršius automobilius ir yra linkęs verčiau prenumeruoti automobilį, kai jo reikia, nei turėti nuosavą“, – sako „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

„MyBee“ vadovo Luko Jurkšaičio teigimu, užtikrintas finansavimas sudarys galimybę pasiūlyti įvairesnių automobilių modelių patraukliomis kainomis. „Vis daugiau žmonių supranta, kad automobilis gali būti paprastai prenumeruojama paslauga – jo nebūtina turėti nuosavybėje.

Prenumeratos modeliu pagrįstą paslaugą klientai vertina dėl galimybės automobilį atsiimti dar tą pačią dieną, dėl paprastumo ir sudarytų sąlygų išvengti išperkamosios nuomos paraiškų pildymo bei daugybės sutarčių pasirašymo“, – komentuoja L. Jurkšaitis

Jis taip pat pastebi, kad automobilių prenumeratos paslauga kartu su automobilių dalijimosi paslauga „CityBee“ leidžia užtikrinti tvaresnį bei aplinkai draugiškesnį keliavimą, kuris tampa vis svarbesniu kriterijumi ir klientams. Įmonė siūlo tik naujus mažiau taršius aplinkai automobilius, o trečdalį „MyBee“ transporto parko sudaro elektromobiliai bei hibridiniai automobiliai. Įmonė planuoja iki metų pabaigos transporto parką išplėsti iki daugiau kaip 1 tūkst. automobilių ir toliau auginti elektromobilių skaičių.

„MyBee“ yra tarptautinės įmonių grupės „Modus Group“, veikiančios 12 Europos rinkų, dalis. Pagrindinė grupės veikla apima keturias sritis – atsinaujinančią energetiką („Green Genius“), mobilumo paslaugas („CityBee“, „MyBee“),  automobilių verslą (15 prekės ženklų). Grupė taip pat valdo investicinių fondų valdymo įmonę „Modus Asset Management“. Pastarosios įmonės valdomam fondui „Modus Remote Solar Fund I“, investuojančiam į nutolusias saulės elektrines Lietuvoje, „Citadele“ bankas pernai suteikė ilgalaikį 7,65 mln. eurų finansavimą.

Top