„Šviežiai stotelei“ - VIVA finansavimas

450 tūkstančių eurų finansavimas iš Pagalbos verslui fondo suteikiamas „12eat“ savitarnos prekybos tinklą valdančiai įmonei. Kreditas suteikiamas 4-iems metams.

susitarimas ranku paspaudimasAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Didžioji dalis fondo finansavimo bus skirta investicijoms – stotelių ir naujo sandėlio įrangos modernizavimui bei atnaujinimui, taip pat informacinių technologijų sistemų tobulinimui. Fondo lėšos padės subalansuoti įmonės finansinius srautus ir kryptingai siekti verslo tikslų“, – pranešime sakė jis.

Tinklo vadovas Donatas Trasevskis teigė, kad pandemija neigiamai paveikė įmonės veiklą, ji uždirbo mažiau pelno, todėl papildomas finansavimas padės tęsti suplanuotas investicijas.

„Esame užsibrėžę, ne tik išlaikyti pozicijas rinkoje, bet ir investuoti į produktų ir paslaugų plėtrą“, – pranešime sakė D. Trasevskis.

Dėl užsitęsusių ribojimų ir hibridinio darbo modelio krito įmonės pajamos iš biuruose įrengtų stotelių, tačiau pastebimas spartus pajamų augimas gamybos patalpose. „12eat“ veikia Baltijos šalyse bei Lenkijoje, Baltijos šalyse jis turi 300 savitarnos krautuvėlių. 

Prognozuota, kad 2020–2024 metais pasaulinė savitarnos krautuvėlių rinka turėtų augti 11 proc., tačiau dėl pandemijos 2020 metais ji augo tik 4,7 proc.

Top