Medicinos bankui 2021-ieji buvo pelningiausi banko istorijoje

Neaudituotas banko pelnas siekia 4,6 mln. eurų ir per metus ūgtelėjo 28 procentais.

medicinos bankasNuotrauka: © Medicinos bankas

Medicinos banko administracijos vadovė Dalia Klišauskienė sako, kad po neapibrėžtumo užpernai, kuomet koronaviruso pandemija ypač skaudžiai smogė kai kuriems verslo sektoriams, pernai padėtis tapo stabilesnė.

„Vertinant metus iš finansų sektoriaus pusės, matėme pandemijos nulemtas slinktis tarp atskirų sektorių. Kai kurie jų vis dar išgyvena sudėtingą laikotarpį, tačiau kitiems pastarasis metas kaip tik yra galimybė augti, plėstis, įgyvendinti suplanuotus projektus. Tad atitinkamai jautėme ir finansinių paslaugų paklausos augimą, kuris atsispindėjo rezultatuose“, – teigia Medicinos banko administracijos vadovė.

Jos teigimu, precedento neturintys pagalbos sprendimai taip pat prisidėjo prie to, kad gyvybingi verslai pernai galėjo visavertiškai funkcionuoti toliau. Kartu tikimasi, kad pandemija išsikvėps ir nukentėjusios veiklos taip pat laipsniškai atsigaus.

2021 metais Medicinos banko grynosios paslaugų mokesčių ir komisinių pajamos mažėjo 3,8 proc., arba 0,2 mln. eurų iki 5 mln. eurų, prekybos užsienio valiuta pajamos – 4,9 proc., arba 0,2 mln. eurų iki 4,6 mln. eurų. Tuo tarpu grynosios palūkanų pajamos pernai išaugo 11 proc., arba 1 mln. eurų iki 10,1 mln. eurų

Banko suteiktų paskolų portfelis 2021 metais padidėjo 5,2 proc. ir pasiekė 210 mln. eurų.

Pasak D. Klišauskienės, būtent pernai augusios finansavimo apimtys, kas buvo būdinga ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, neleido išsipildyti ekspertų prognozuotiems pesimistiniams scenarijams.

„Jei 2020-ieji buvo rimtas sukrėtimas nusistovėjusiai globaliai ekonomikai, tai 2021-uosius jau galima vadinti susigyvenimo metais. Iššūkių ir problemų lieka, tačiau tikriausiai jau galima galvoti, kad pakankamai sėkmingai prisitaikėme prie naujos realybės ir išmokome gyventi jos diktuojamomis sąlygomis“, – pastebi Medicinos banko administracijos vadovė.

Medicinos banko turtas 2021 metų gruodžio 31 d. sudarė 408 mln. eurų ir buvo 4,9 proc. didesnis nei prieš metus (390 mln. eurų).

Banko įsipareigojimai klientams praėjusių metų pabaigoje buvo 356 mln. eurų, arba 3,8 proc. didesni, palyginti su 2020 metų gruodžio pabaiga.

Per 2021 metus Medicinos banko akcininkų nuosavybė padidėjo 12,2 proc. gruodžio 31 dieną siekė 43 mln. eurų (prieš metus – 38 mln. eurų).

Bankas turi vieną plačiausių Lietuvoje aptarnavimo tinklą, kurį sudaro 41 padalinys. 2021 metų gruodžio pabaigoje Medicinos banke dirbo 296 darbuotojai.

Top