VMI: dar 4 tūkstančiai skolininkų skolingi 14 mln. eurų

VMI suteikė 241 mln. eurų subsidijų, o pagal mokestinių paskolų sutartis atidėjo 761 mln. eurų mokesčių.

euro5Nuotrauka: © Ekonomikos ir inovacijų ministerija

VMI vadovė Edita Janušienė sako, kad mokesčiai atidėti 18 tūkst. klientų, dauguma jų įmokas pareigingai moka dalimis, o jų nepriemoka kas mėnesį stabiliai mažėja ir šiuo metu yra apie 442 mln. eurų.

„Deja, turime apie 4 tūkst. skolininkų, kurie grafiko nesilaiko, tačiau jų suma, palyginti su visa, yra 14 mln. eurų, tai ji nėra tokia ženkli“, – spaudos konferencijoje sakė E. Janušienė.  

Pasak jos, 2 mln. eurų turgaviečių kompensacijų pernai gavo apie 7 tūkst. individualiai dirbančių žmonių, 52 mln. eurų subsidijų – 3 tūkst. labiausiai nukentėjusių įmonių, o 41 tūkst. mažų įmonių gavo 87 mln. eurų subsidijų. 

„Didžiausią pagalbos dalį sudaro atidėti mokesčiai. Tai buvo labai operatyvi, greita pagalba verslui“, – sakė VMI vadovė. 

Jos teigimu, dar 2 tūkst. įmonių turi grąžinti 5 mln. eurų subsidijų, kadangi jų padėtis neatitiko subsidijos gavėjų kriterijų. 

„Pagrindinis tikslas teikiant subsidijas – buvo sutarta ir su politikais, ir su verslu  – buvo greitis. Verslui reikėjo kuo greitesnių pinigų, procesas buvo orientuotas į tai, kad mes teikiame paramą vertindami tą informaciją, kurią teikia verslas, o kontrolė vyko vėliau“, – sakė VMI vadovė. 

„Tai yra natūralu (subsidijų grąžinimas – BNS), nes jų apyvarta ne tik kad nekrito, bet kai kuriais atvejais ir kilo“, – kalbėjo ji. 

Top