VIVA partneriu tamp EIB, garantuos 50 mln. eurų paskolų

Europos investicijų bankas (EIB) ir Pagalbos verslui fondą (PGF) valdanti Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA) susitarė dėl 50 mln. eurų EIB valdomo Europos garantijų fondo (EGF) garantijos Lietuvos vidutinių ir didelių įmonių finansavimui.

eurai dziunaAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Tai yra pirmas kartas, kai EIB Lietuvoje suteikė garantiją tokių įmonių finansavimui., Tai leis Lietuvos institucijoms tiesiogiai bendradarbiauti su EIB, pranešė Finansų ministerija. Bendradarbiavimo sutartį sausio 21 dieną Vilniuje patvirtins finansų ministrė Gintarė Skaistė, EIB grupės viceprezidentas Thomas Ostrosas ir VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Jis dar sausio pradžioje BNS pranešė apie būsimą strateginį partnerį, tačiau jo neįvardijo.

VIVA 28 įmonėms yra suteikusi apie 157 mln. eurų pagalbos paskolomis ar investicijomis į obligacijas – daugiausia viešbučiams ir gamybos įmonėms. Pasak VIVA vadovo, iki vasaros pradžios fondas planuoja pasirašyti dar apie 100 mln. eurų paskolų sutarčių.

Fondas įkurtas 2020 metų rudenį, kad teiktų paskolas stambioms ir vidutinėms ekonomikai svarbioms įmonėms, kurios dėl pandemijos patyrė sunkumų bei rinkoje sunkiai gauna paskolų.

Top