Fintech startuolis „HeavyFinance“ pritraukė 850 tūkstančių eurų investiciją

Rzikos kapitalo investiciją įmonė panaudos tolimesnei plėtrai Europoje.

Laimonas NoreikaNuotrauka: „HeavyFinance“ vadovas Laimonas Noreika © „HeavyFinance“

Į bendrovę investavo Lenkijos rizikos kapitalo fondai „Black Pearls VC“, „bValue VC“, taip pat savo investicijas į bendrovę padidino tarptautinis startuolių akceleratorius „Startup Wise Guys“. Prie investicinio etapo prisidėjo ir verslo angelai Marius Krikštopaitis bei kompanijos „Lendable“ finansų vadovas Adrianas Watsonas.

„HeavyFinance“ platforma sujungia išorinio kapitalo ieškančius ūkininkus su privačiais ir instituciniais investuotojais. Investuoti į paskolas ūkiams galima nuo 100 Eur, o per platformą ūkininkams jau suteikta paskolų už daugiau nei 14 mln. Eur.

Didžioji dalis paskolų yra nukreiptos į ūkių efektyvinimą, plėtrą ir aplinką tausojančių technologijų diegimą. Ateityje bendrovė su savo finansavimo sprendimais siekia ūkininkus dar labiau paskatinti pereiti prie beariminės žemdirbystės ir kitų aplinkai palankesnių auginimo technologijų.

„Pasaulis vienu metu siekia sumažinti žemės ūkio sektoriaus taršą ir užauginti daugiau produkcijos, kad galėtume išmaitinti augančią populiaciją. Ši našta didele dalimi tenka smulkiems ir vidutinio dydžio ūkininkams, kurie susiduria su sunkumais gauti paskolas iš tradicinių finansų įstaigų. Todėl „HeavyFinance“ šią problemą sprendžia juos sujungdama su privačiais ir juridiniais asmenimis, kurie žemės ūkį mato kaip saugią nišą investicijoms“, – pasakoja Laimonas Noreika, bendrovės vadovas.

Investuotojus įtikino plėtra ir sektoriaus potencialas

Įmonė veiklą pradėjo Lietuvoje, o dabar paskolas ūkininkams teikia ir Bulgarijoje, Latvijoje, Lenkijoje bei Portugalijoje. Per „HeavyFinance“ paskolas plėtrai jau gavo daugiau nei 400 ūkių.

Į ūkininkų paskolas gali investuoti žmonės iš viso pasaulio. Platforma turi daugiau nei 3.400 registruotų investuotojų, tarp jų yra ir Šveicarijos institucinis investuotojas „i2 Group“, kuris jau investavo per 500.000 Eur.

„Džiaugiamės prisijungdami prie „HeavyFinance“ kelionės sprendžiant Europos ūkininkų finansavimo problemas. Bendrovė turi patyrusią komandą su giliomis sektoriaus žiniomis ir aukštos kokybės technologiniu sprendimu. Finansinių technologijų pritaikymas žemės ūkyje atveria dideles augimo galimybes, tad tikime tolimesne sparčia „HeavyFinance“ plėtra“, – komentuoja Wojciech Drewczynski, „Black Pearls VC“ startuolių akceleravimo vadovas.

„HeavyFinance“ įkūrė verslininkai Laimonas Noreika, Andrius Liukaitis ir Darius Verseckas, o tarptautinę komandą šiuo metu sudaro 30 specialistų. Dar 9 darbuotojų ieškoma skirtinguose kompanijos padaliniuose.

Iš viso, „HeavyFinance“ jau yra pritraukusi daugiau nei 1,2 mln. Eur rizikos kapitalo investicijų.

Top