Kelmės rajone planuojamam vėjo energijos parkui - kreditas iš Citadele

Daugiau nei 25 metų patirtį atsinaujinančių išteklių srityje sukaupusios „E energijos“ grupės įmonė „9 sparnai“ užsitikrino 10,5 mln. eurų finansavimą vėjo jėgainių parkui Kelmės rajone.

wind turbine 1149604 640Asociatyvi nuotrauka iš Pixabay.com

„Vienas mūsų verslo strateginių tikslų – finansuodami Baltijos šalių verslą skatinti investicijas į atsinaujinančių energijos šaltinių projektus. Pastaruosius metus „Citadele“ aktyviai didino investicijų apimtis į Lietuvoje vystomų saulės ir vėjo jėgainių parkus.

Tokių projektų finansavimas mums yra svarbus ir prasmingas, todėl tapome „9 sparnai“ įmonės finansiniais partneriais ir prisidėsime prie tolimesnės vėjo jėgainių plėtros Lietuvoje“, – komentuoja „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

Planuojama, kad Kelmės rajone įmonės „9 sparnai“ vėjo jėgainių parko statybos prasidės jau ateinantį pavasarį ir bus pabaigtos 2023 metų pirmoje pusėje. Parke iškils vienos efektyviausių ir galingiausių rinkoje „General Electric“ „Cypress“ modelio vėjo jėgainės, kurios jau yra pastatytos „E energija“ grupės Telšių vėjo jėgainių parke.

„Dėkojame Citadele bankui už pasitikėjimą bei džiaugiamės, kad konkrečiais darbais galime prisidėti prie klimato kaitos mažinimo. Šiuo metu vis daugiau įmonių palaiko šią misiją ir siekia aktyviai prisidėti, todėl pasiūlysime šį vėjo parką arba jo dalis įsigyti Lietuvos pramonės, verslo ir privatiems vartotojams.

Tikimės, kad Lietuva išlaikys teisingą kryptį ir jau artimiausiu metu pasigaminsime elektros energijos ne tik savo poreikiams, bet tapsime žalią elektrą eksportuojančia šalimi“, – sako  energetikos įmonių grupės „E energija“ generalinis direktorius Gediminas Uloza.

Top