Olandų kompanijos „Hyarchis“ generaliniu direktoriumi tapo Adriaan Hoogduijn

Adriaan Hoogduijn yra finansinių technologijų bendrovės „Hyarchis“ Lietuvos padalinio vadovas. Pritraukus naujų investicijų, kompanijos įkūrėjas Andre van der Doelen perdavė įmonės vairą.

Hyarchis Adriaan Hoogduijn CEONuotrauka: Adriaan Hoogduijn © Hyarchis

Kartu su šiais profesionalais nuo šiol kompanija priklausys ir dar keturiems patyrusiems investuotojams. Šiais pokyčiais tikimasi paspartinti planuojamą įmonės plėtrą Europoje ir išplėsti produktų pasiūlą.

 

„Prie kompanijos prisijungus naujiems investuotojams, „Hyarchis“ įgyja ne tik augimo kapitalo, bet ir žinių bei patirties, reikalingos naujam įmonės plėtros etapui. Šios plėtros pagrindas yra vis auganti paklausa teisinės atitikties technologiniams sprendimams, kurių pagalba automatizuojami tokie procesai kaip asmens duomenų apsauga, BDAR atitiktis, kova su pinigų plovimu bei terorizmo finansavimu“ – sako Adriaan Hoogduijn, naujasis „Hyarchis“ generalinis direktorius.

Jis taip pat tampa ir vienu kompanijos investuotojų bei akcininkų. „Hyarchis“ įkūrėjas Andre van der Doelen po 36 metų darbo įmonėje atsitraukia nuo įmonės vairo, tačiau vis dar lieka strateginiu „Hyarchis“ patarėju ir minoritariniu akcininku.

O kontrolinę akcijų dalį pirmą kartą kompanijos istorijoje valdys išoriniai investuotojai – keturi Nyderlanduose žinomi verslininkai: „Unit4“ įkūrėjas Chris Ouwinga bei kompanijos „Fiscaal Gemak“ įkūrėjai Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema ir Jelke Jansen.

„Naujieji investuotojai sprendimą prisijungti prie „Hyarchis“ priėmė remdamiesi kelias faktoriais – nors ambicinga ateities vizija bei stipri komanda buvo neatsiejama sandorio dalis, įspūdį jiems paliko ir labai tvirta, sparčiai besivystanti Lietuvos finansinių technologijų ekosistema, dėl kurios mūsų šalies vardas vis dažniau girdimas užsienyje. Sėkmingas būstinės Lietuvoje atidarymas 2018 metais ir planuojama tolimesnė plėtra yra gyvas įrodymas, kad mūsų šalis yra strategiškai puiki vieta technologijų įmonėms, siekiančioms vystyti pažangius, tarptautiniu mastu pripažįstamus IT produktus“, – sako Greta Zaikauskaitė, „Hyarchis“ rinkodaros vadovė.

Andre van der Doelen kompaniją „Hyarchis“ įkūrė 1985 metais. Bendrovė aptarnauja finansinių technologijų sektorių Nyderlanduose, Belgijoje ir Vokietijoje. Lietuvoje veikia antrinė „Hyarchis“ bendrovė – būtent čia ir yra kuriama dirbtiniu intelektu paremta programinė įranga, skirta duomenų valdymui bei teisinės atitikties automatizavimui finansų sektoriuje.

Top