Ūkininkams „Citadele“ ketina suteikti dvigubai daugiau kreditų

Koronaviruso pandemija nepristabdė nei žemės ūkio plėtros, nei investicijų. Taip pat išaugo paskolų plėtrai ir modernizavimui poreikis

ŪkisAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Kaip rodo „Citadele“ banko duomenys, ūkininkai šiemet skolinosi ir aktyviau, ir didesnėmis sumomis –finansavimo ūkininkams apimtys per pirmuosius šių metų 7 mėnesius buvo 52 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Net ir karantino mėnesiais, kai kitų sektorių veikla tebebuvo sutrikdyta dėl įvairių apribojimų, trūkinėjusių logistikos grandinių, ūkininkai toliau tęsė savo darbus ir, skirtingai nei kituose sektoriuose, beveik nebuvo tokių, kurie kreipėsi dėl paskolos mokėjimo atidėjimo. Tiesa, buvo atvejų, kai planuotus stambios technikos įsigijimus ūkininkai laikinai atidėjo. Visgi įpusėjus antruosius pandemijos metus, pastebime išryškėjusią tendenciją – pandemija ūkininkams tapo postūmiu aktyviau optimizuoti procesus, modernizuoti veiklą ir taip sustiprinti savo ūkio konkurencingumą“, – komentuoja „Citadele“ banko verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas Darius Burdaitis.

Investuoja į modernias technologijas, įsigyja žemės

Žemės ūkio įmonės, ūkininkai ir juos vienijantys kooperatyvai šiemet į banką dažniausiai kreipėsi dėl lėšų žemės ūkio technikai ir įrangai, investiciniams plėtros projektams, taip pat norėdami pasididinti valdomos žemės plotą ir papildomai įsigyti žemės ūkio paskirties žemės.

„Žemės ūkis yra svarbus mūsų ekonomikos sektorius, todėl būtina investuoti į tvaraus ūkininkavimo projektus, didinančius veiklos efektyvumą. Nors istoriškai taip susiklostė, kad Lietuvoje veikia daug smulkių žemės ūkių, kuriems dirbant pavieniui sunkiau ir realizuoti produkciją, ir mažiau galimybių plėstis, visgi pastebime, kad šalies ūkiai stambėja – jie kooperuojasi, stengiasi įsigyti daugiau žemių.

Tai rodo ir mūsų banko statistika – padaugėjo ūkininkų, kurie kreipiasi dėl finansavimo įsigyti daugiau ūkio paskirties žemės, kurios kaina kasmet auga ir šiuo metu yra didžiausia Baltijos šalyse. Ne visi ūkiai gali plėstis prisijungdami naujas žemes, tai irgi skatina daugiau dėmesio skirti modernioms žemės ūkio technologijoms, kurios leidžia efektyviau valdyti ūkį ir užsitikrinti didesnį našumą ir, atitinkamai, didesnę grąžą iš valdomos žemės“, – pastebi „Citadele“ banko atstovas D. Burdaitis.

Palankesnės finansavimo sąlygos – su valstybės garantija

„Mūsų bankas taip pat teikia Lietuvos žemės ūkio plėtrai  finansavimą su Žemės ūkio paskolų garantijų fondo (ŽŪPGF) garantijomis. Paskolos su valstybės garantijomis leidžia užsitikrinti finansavimą palankesnėmis sąlygomis žemės ūkio bendrovėms, kooperatyvams ir ūkininkams, planuojantiems investicinius projektus, technikos, įrangos ar žemės įsigijimą“, – pabrėžia „Citadele“ banko verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas.

Pasinaudodamos finansinėmis priemonėmis su valstybės garantija įmonės gali pasiskolinti pinigų apyvartinėms lėšoms ir investicijoms į ilgalaikį turtą, kreditas gali būti suteikiamas su mažesniu užstatu, kompensuojamos kredito palūkanos.

„Citadele“ finansavimo paslaugos ūkininkams

„Mūsų bankas žemės ūkio sektoriaus dalyviams siūlo didelį sprendimų pasirinkimą, tad kviečiame susisiekti su mumis ir pasikonsultuoti, jei planuojate lizingu įsigyti žemės ūkio ar kitą techniką, pasiskolinti lėšų žemei pirkti, apyvartinėms lėšoms ar planuojate statybas, kitus investicinius projektus. Vienas „Citadele“ banko strateginių siekių – didinti tvaraus verslo finansavimą, todėl ir ateityje planuojame aktyviai finansuoti žemės ūkį ir finansavimo apimtis per artimiausius metus padidinti dvigubai, kad galėtume prisidėti prie šio sektoriaus augimo ir modernizavimo“, – sako „Citadele“ banko verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas D. Burdaitis.

„Citadele“ skyriai – visuose didžiuosiuose šalies miestuose

JAV kapitalo „Citadele“ bankas Baltijos šalyse veikia daugiau nei 10 metų, pagal turto vertę „Citadele“ Latvijoje yra antras didžiausias komercinis bankas. Banko fiziniai skyriai veikia visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Tapti banko klientu ir atsidaryti sąskaitą gyventojai gali atsisiuntę mobiliąją programėlę – atvykti fiziškai į skyrių nėra būtina.

„Citadele“ bankas siūlo įvairias paslaugas, paremtas naujos kartos finansinėmis technologijomis, įskaitant modernią mobiliąją programėlę, bekontakčių mokėjimų priemones, taip pat inovatyvius sprendimus verslo klientams. Mažmeninės prekybos atstovams „Citadele“ bankas siūlo ypač didelį sprendimų pasirinkimą, įskaitant el. kortelių skaitytuvus, el. komercijos sprendimus.

Top