„SME Bank“ planuoja plėtrą užsienyje

Skaitmeninio lietuviško kapitalo banko verslui „SME Bank“ vadovu parinktas buvęs tarptautinės kreditų draudimo bendrovės „Coface“ vadovas Mantvydas Štareika.

smebankNuotrauka: © Smebank

Bankas, veiklą pradėjęs Lietuvoje, artimiausiu metu planuoja plėtrą į užsienio rinkas, teigiama „SME Bank“ pranešime.

„Siekiame tapti išskirtiniu neobanku. Tam padėtas tvirtas modernios IT infrastruktūros pamatas, kuriame paprastą ir aiškią kainodarą, be to, esame lankstus finansuotojas. Smulkiam ir vidutiniam verslui neturi būti taikomos tos pačios vertinimo taisyklės, kokios tinka dideliems rinkos žaidėjams“, – pranešime sakė M. Štareika.

Jis pabrėžė, kad „SME Bank“ nekuria biurokratinio aparato ar aptarnavimo centrų.

„Verslo klientams būsime prieinami iš bet kurios pasaulio vietos, o patys galėsime lanksčiai ir greitai adaptuotis prie kintančių verslo sąlygų“, – tvirtino N. Štareika.

Šiuo metu „SME Bank“ jau dirba su „Invegos“ garantijų fondu – smulkiam ir vidutiniam verslui kompensuojama dalis palūkanų, taip pat suteikiamos garantijos turint tik dalį užstato. Netrukus bendradarbiavimą ketinama plėsti su Europos Investicijų Fondu (EIF). 

Nuo rudens „SME Bank“ klientams teikia ir kasdienės bankininkystės paslaugas: sąskaitas, mokėjimus, prekybą valiuta. Artimiausiu metu ketinama plėstis į Baltijos ir Skandinavijos šalis bei Lenkiją.

Šiuo metu banko paskolų portfelis yra perkopęs 22 mln. eurų. Planuojama, kad po trejų metų banko portfelį sudarys 100 mln. eurų, po ketverių – 300 mln. eurų.

Top