Viešbučio Klaipėdos centre ir pajūrio svečių namų plėtros planus finansavo kredito unijos

LKU grupės kredito įstaigų klientai yra ne tik ūkininkai ar žemės ūkio bendrovės. Viešbučio „Michaelson Boutique Hotel“ ir svečių namų „Lavender Inn“ savininkai taip pat savo idėjų finansavimui kreipėsi į kredito unijas.

viesbuciaiNuotrauka: „Michaelson Boutique Hotel“ ir „Lavender Inn“ © LKU nuotr 

Jūrinio paveldo autentika alsuojantis viešbutis

„Michaelson Boutique Hotel“ viešbutis įsikūręs pačioje Klaipėdos širdyje, Danės upės pašonėje, istoriškai išskirtinėje miesto vietoje. Mat viešbučio patalpos – tai restauruotas XVIII a. sandėlio pastatas, o pats viešbutis pavadintas pirmojo jo savininko, pirklio Epraheimo Michaelsono, vardu.

Viešbučio direktorius Gintautas Bertašius prisimena, kad iki atidarant viešbutį 2016 m., teko nemažai paplušėti su konsultantų ir architektų komandomis, kad pastatas būtų pritaikytas savo naujai funkcijai: „Tai venecijietiško stiliaus statinys, buvęs uosto sandėlis, iš kurio prekės krautos tiesiai į laivus. Taip gimė idėja interjere panaudoti Italiją menančių detalių: šviestuvus iš Murano salos, granitą iš Domodosolos slėnio, registratūros baldus, pagamintus iš Venecijos polių (italų. k. Bricole).“

Šiuo metu 16-os apartamentų viešbutis „Michaelson Boutique Hotel“ vienu metu gali priimti iki 30 svečių, taip pat jame veikia restobaras ir restoranas. Visgi viešbučio vadovai priėmė sprendimą įgyvendinti verslo plėtros idėją – įrengti šalia esantį antrą panašaus ploto ir tipo pastatą. Dėl papildomų lėšų kreiptasi į LKU grupės kredito uniją „Magnus“, kuri kartu su visą grupę prižiūrinčia Lietuvos centrine kredito unija (LCKU) skyrė finansavimą.

Daugiau apartamentų ir SPA zona

Antrasis pastatas, kurį jau kitų metų viduryje planuoja įveiklinti „Michaelson Boutique Hotel“, taip pat yra buvęs uosto sandėlis, kuris šiuo metu restauruojamas ir pritaikomas viešbučio veiklai. „Įrengus antrąjį, abu pastatai bus sujungti stiklo koridoriumi. Stiliaus vientisumo tikslais naudojame tų pačių tiekėjų medžiagas ir taikome panašius interjero sprendimus“, – pasakoja G. Bertašius.

Įsisavinus kredito unijos „Magnus“ ir LCKU suteiktas lėšas bei užbaigus plėtros darbus, viešbutis turės papildomus 19 apartamentų ir SPA zoną. „Mano nuomone, kredito unija yra arčiau kliento, kuri įsigilino į konkrečią verslo specifiką bei mūsų poreikius. Labiausiai džiugina tiesioginis dialogas, nes kai šalys kalbasi – visada galima atrasti geriausius sprendimus“, – pastebi G. Bertašius.

Šiandien viešnagės „Michaelson Boutique Hotel“ viešbutyje atvyksta svečiai iš kitų Lietuvos miestų, taip pat Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, Singapūro ir kitų artimų bei tolimųjų šalių. Viešbučio direktorius G. Bertašius prasitaria, kad užbaigus šiuos verslo plėtros darbus, neatmetama galimybės plėstis ir į kitus Lietuvos didmiesčius, tačiau apie tai kalbėti dar anksti.

Levandomis kvepiantis šeimos verslas

LKU grupės kredito unijos veikia tiek šalies didmiesčiuose, tiek regionuose, todėl narių tarpe esama ir smulkių, ir vidutinių verslų. Vienas tokių – prieš trejus metus Erikos ir Laimono Adomaičių ant Viešvėnų tvenkinio kranto, greta Telšių miesto, įkurti svečių namai „Lavender Inn Guest House“. Sėkminga pradžia ir iš lūpų į lūpas sklindančios rekomendacijos nulėmė, kad jau po metų čia pat išdygo restoranas, o šiandien „Lavender Inn“ teikia tiek apgyvendinimo, maitinimo, SPA paslaugas, tiek prekiauja „levandiškais“ suvenyrais ir organizuoja aibę renginių.

„Į restoraną žmonės sugrįžta dėl mūsų požiūrio į klientą. Stengiamės, kad kiekvienas čia atrastų ne tik skanų maistą, bet ir raminančią levandų aromatu viliojančią aurą, – pasakoja E. Adomaitienė. – Siūlome tokius patiekalus kaip midijos, gardintos levandų žiedais, sraigės su česnakiniu sviestu, taip pat naminį levandų limonadą, levandų skonio ledus. Visa tai mums atnešė populiarumą per labai trumpą laiką.“

Antrasis restoranas – pajūryje

„Lavender Inn“ komplekso populiarumas Viešvėnuose Adomaičiams padiktavo idėją nesustoti. Šeima nusprendė įgyvendinti verslo plėtrą ir atidaryti antrąjį restoraną, tad dėl kredito verslo plėtrai kreipėsi į Telšiuose veikiančią LKU grupės kredito uniją „Germanto lobis“.

Gautas kreditas panaudotas pastatui su žemės sklypu J. Basanavičiaus gatvėje, Palangoje, įsigyti. Ten jau veikia svečių namai, kuriuose šiuo metu įrenginėjamas antrasis „Lavender Inn“ restoranas. „NT kainos Palangoje, žinoma, yra aukštos, tačiau kredito unija finansavo 85 % turto kainos, o UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ kompensavo 95 % palūkanų. Mums buvo suteiktos lanksčios ir ypač priimtinos kredito sąlygos, kurių negalėjome atsisakyti“, – pasakoja L. Adomaitienė.

Apie LKU kredito unijų grupę

LKU grupė, kurią sudaro 45 kredito unijos ir jas prižiūrinti LCKU, atsižvelgusios į kiekvieno kliento individualią situaciją, gali pasiūlyti finansavimo sprendimus tiek besikuriančioms ar ką tik veiklą pradėjusioms verslo įmonėms, tiek veikiančioms jau ne vienerius metus. Kredito unijos yra lanksčios finansų partnerės, galinčios labiau įsigilinti į verslo specifiką ir pateikti individualų kredito pasiūlymą.

Taip pat LKU kredito unijų grupė ir Europos investicijų fondas (EIF) bendradarbiauja teikiant kreditus verslui pagal garantijų priemonę, kuria vykdoma mažųjų įmonių miestuose ir regionuose mikrokreditavimo programa. Garantija finansuojama pagal Europos Sąjungos užimtumo ir socialinių inovacijų programą. Be to kredito unijos teikia lengvatines paskolas jauniems verslams pagal priemonę Verslumo skatinimo fondas 2014–2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo“.

Vien per šešis šių metų mėnesius, iki birželio 30 d., LKU kredito unijų grupėje kreditai pagal priemonę „Verslumo skatinimo fondas 2014–2020“ buvo suteikti 124 įmonėms ir fiziniams asmenims, dirbantiems pagal verslo liudijimą arba užsiimantiems individualia veikla. Per visą dalyvavimo priemonėje laikotarpį, nuo 2017 m., tokių kreditų suteikta 1222 už daugiau nei 22,3 mln. Eur sumą.

Iš viso kreditų verslui portfelis konsoliduotoje LKU kredito unijų grupėje per metus išaugo daugiau nei trečdaliu – 30,5 proc. iki 82,1 mln. Eur. Visa tai rodo kryptinga kredito unijų veiklą finansuojant jaunas įmonės ir patyrusius verslus tiek šalies didžiuosiuose miestuose, tiek regionuose.

Daugiau informacijos apie LKU kredito unijų grupės teikiamas paslaugas rasite www.lku.lt arba artimiausioje kredito unijoje.

Top