„Citadele“ bankas beveik 13mln. eurų skolins saulės energijos parkų statybai

Lietuvoje 23 MW parkų statybą planuojantis „Modus Remote Solar Fund I“ susitarė su „Citadele“ dėl ilgalaikio finansavimo

photovoltaic 4525178 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Tai yra pirmoji fondo investicija. Iš viso fondas ketina investuoti į saulės elektrines, kurių bendra instaliuotoji galia siekia 100 MW, ir tapti didžiausiu saulės elektrinių parkų šalyje valdytoju.

„Vienas mūsų tikslų – skatinti žaliąją ekonomiką ir investicijas į aplinką tausojančius, tvarius, atsinaujinančių energijos šaltinių projektus. „Modus Remote Solar Fund I“ –  didžiausias nutolusių saulės energetikos parkų Lietuvoje valdytojas ir puiki investicija į tvaresnę visų mūsų ateitį. Džiaugiamės, kad fondas pasirinko „Citadele“ banką šio projekto finansiniu partneriu ir kartu galėsime prisidėsime prie Lietuvos žaliosios energetikos tikslų siekimo“, – sako „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

„Citadele“ bankas finansuos „Modus Remote Solar Fund I“ investicijas į nutolusias saulės elektrines, kurios bus išsidėsčiusios įvairiose Lietuvos vietose.

„Fondo investicijos vertė Lietuvos saulės energetikai yra reikšminga, tai – didžiausios nutolusios saulės elektrinės portfelis šalyje. Taip pat šiame portfelyje yra ir galingiausia 5 MW saulės elektrinė Lietuvoje. Jas pardavę vystytojai galės imtis kitų projektų ir taip ženkliai prisidėti prie žaliosios energetikos vystymo“, – aiškina Povilas Pečiulis, vienintelio Baltijos šalyse atsinaujinančių išteklių valdyme besispecializuojančio fondų valdytojo „Modus Asset Management“ vadovas.

Fondas „Modus Remote Solar Fund I“ yra valdomas UAB „Modus asset management“, Lietuvos banko licenzijuotos fondų valdymo įmonės. Metų pradžioje įsteigtas „Modus Remote Solar Fund I“ yra informuotiems investuotojams skirtas uždarojo tipo fondas. Fondas investuoja į nuomojamas, nutolusias saulės elektrines Lietuvoje.

Top