„Luminor“ pelnas antrąjį ketvirtį augo dar labiau

Bankas paskelbė savo 2021 metų antrojo ketvirčio tarpinę ataskaitą. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai banko rodikliai pagerėjo ir jis uždirbo 8 mln. eurų daugiau grynojo pelno.

euro5Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Luminor Bank AS“ šiandien paskelbė tarpinę antrojo 2021 m. ketvirčio ataskaitą. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2020 m., šiemet bankas pagerino savo veiklos rezultatus ir išaugino grynąjį pelną.

Per šių metų antrąjį ketvirtį buvo išduota beveik tris kartus daugiau naujų būsto paskolų nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, taip pat padidėjo paskolų verslo klientams apimtys. „Luminor“ ir toliau buvo vienas svarbiausių žaidėjų, plėtojant Baltijos šalių kapitalo rinkas bei vienas pagrindinių partnerių, išleidžiant pirmąsias tarptautines nekilnojamojo turto sektoriaus obligacijas. Be to, „Luminor“ pirmasis Lietuvoje savo klientams pasiūlė pensijų fondą, kuris laikosi aukščiausių ESG (angl. environmental, social and corporate governance) standartų.

Šiemet bankas pasirašė sutartį su Europos mokėjimų ir transakcijų paslaugų pramonės lydere bendrove „Worldline“ dėl bankomatų tinklų valdymo. Taip pat toliau kartu su IBM tobulina banko IT infrastruktūrą. Šios partnerystės paspartins „Luminor“ plėtrą ir dar labiau pagerins klientų aptarnavimą.

„Luminor“ grynasis pelnas šių metų antrąjį ketvirtį sudarė 21,5 mln. EUR, palyginti su 13,5 mln. EUR praėjusių metų antrąjį ketvirtį. Tokius rezultatus daugiausia lėmė sumažinti neveiksnių paskolų atidėjiniai, šis pokytis taip pat pagerino ir banko nuosavo kapitalo grąžos rodiklį. Šių metų pirmąjį ketvirtį jis sudarė 5,1 proc., palyginti su 3,3 proc. tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Luminor“ banko nuosavo kapitalo CET1 pakankamumo rodiklis sudaro 23,1 proc., tuo tarpu užsibrėžtas kapitalo pakankamumo rodiklis – 17 proc. Liepos mėnesį Europos centrinis bankas paskelbė išsamaus „Luminor“ banko vertinimo, kurį sudarė turto kokybės apžvalga ir testavimas nepalankiausiomis sąlygomis, išvadas ir patvirtino, kad banko turto kokybė ir kapitalizacija yra tvirta.

Peteris Bosekas, „Luminor“ banko vadovas:

„Vienas svarbiausių antrojo ketvirčio pokyčių buvo atlaisvinti karantino ribojimai visose Baltijos šalyse, kurių laukė ir mūsų klientai, ir visuomenė.
Nors turime dar daug darbo, šio laikotarpio rezultatai ir akivaizdi pažanga įgyvendinant banko strategiją mane ir visą „Luminor“ kolektyvą motyvuoja būti dar darbštesniais ir atkaklesniais. Labiausiai išskirčiau tai, kad šiemet sugebėjome užimti svarbią vietą plėtojant Baltijos šalių kapitalo rinkas, išplėtėme verslo ir NT paskolų portfelius“.

Andrius Načajus, „Luminor“ banko vadovas Lietuvoje:

„Antrasis ketvirtis buvo išskirtinis Baltijos šalių ūkiams – dauguma sektorių lengviau atsiduso po sudėtingo pavasario ir aktyviai ėmėsi įprastos veiklos. Gerokai išaugo investicijų paklausa, įmonės atgaivino plėtros planus, o nekilnojamojo turto rinka įjungė aukščiausią pavarą – „Luminor“ sparčiai augino tiek verslo, tiek fizinių asmenų paskolų portfelius. Tuo pat metu smarkiai gerėjo paskolų portfelio kokybė – dauguma klientų išsprendė laikinas nemokumo problemas. Tai rodo, kad „Luminor“ turi labai kokybišką ir atsparią staigiems pokyčiams klientų bazę, o tai leidžia tikėtis, kad ateityje augsime kartu su jais“. 

Top