SEB bankas ir „Swedbank“ suteikė kreditą „Pieno žvaigždėms“

Sindikuotą 7 mln. eurų paskolą įmonė išleis gamyklų modernizacijai ir efektyvumui didinti.

bendradarbiavimas23Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Pandemija paveikė pagrindines Lietuvos eksporto rinkas, tad pastaraisiais metais netrūko iššūkių visam pieno sektoriui, ypač – perdirbėjams. Kita vertus, gyventojai ėmė daugiau gaminti namuose. Nuosekli „Pieno žvaigždžių“ veiklos strategija, glaudus ryšys su vartotojais, mums leido didinti produkcijos populiarumą Lietuvoje ir pasiekti vienus geriausių bendrovės veiklos rezultatų per pastaruosius kelerius metus. Bendradarbiaudami su mūsų partneriais bankais siekiame išlaikyti įgytą pagreitį ir toliau stiprinti pozicijas vietinėje rinkoje“, – komentuoja Aleksandras Smaginas, akcinės bendrovės „Pieno žvaigždės“ generalinis direktorius.

Pasak jo, „Pieno žvaigždės“ investuos į gamyklų modernizavimą ir veiklos pajėgumų plėtrą. Investicijomis siekiama efektyviau naudoti žaliavas bei didinti vartotojų pamėgtų pieno produktų gamybą.

„Sudaryta kreditavimo sutartis – reikšmingas tęstinės ir ilgametės SEB banko ir „Pieno žvaigždžių“ partnerystės rezultatas. Ir pastaraisiais metais, ir iki tol bendrovė ne kartą įžvelgė ne vien tik iššūkius, bet ir naujas galimybes. Tai gali būti sėkmingo ir lankstaus, prie iššūkių prisitaikančio Lietuvos verslo pavyzdys, kaip numatyti paklausos tendencijas, pelnyti ir išlaikyti vartotojų pripažinimą. Vertiname kliento pasitikėjimą ir galimybę prisidėti prie bendrovės veiklos efektyvumo didinimo bei plėtros“, – teigia Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

„Džiaugiamės būdami ilgalaikiu „Pieno žvaigždžių” finansiniu partneriu ir galėdami prisidėti prie įrengimų modernizavimo. Šios investicijos padės įmonei patenkinti augančius klientų poreikius, išplečiant produktų paletę ir padidinant gamybos pajėgumus“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Vienos didžiausių šalyje pieno perdirbimo bendrovių „Pieno žvaigždės“ pajamos pernai siekė 171,1 mln. eurų – 0,3 proc. daugiau nei 2019 metais. Bendrovė veikia Baltijos šalių, Europos ir Azijos rinkose. Tarp jos prekės ženklų – natūralaus pieno produktai „Dvaro“, „Pasaka“, „Graikiška Amfora“, „Svalia“, „Nykštukas“ ir kiti.

„Pieno žvaigždžių“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Top