Paskolos dirbantiems užsienyje: kas, kur ir kaip?

Atsižvelgus į pandeminę situaciją pasaulyje, užsienyje dirbančių tautiečių skaičius sumažėjo. Natūralu, kad šalyje atsirado daugiau bedarbių, kurie šiuo metu nebeturi galimybės išvykti dirbti užsienin, kur dirbo pastaruoju metu. O ir tarp ten vis dar dirbančių galima rasti nemažai tokių, kurių pajamos sumažėjo – ar dėl sumažintų valandinių įkainių, atlyginimų ar tiesiog dėl to, kad dėl priverstinio karantinavimosi, prastovų ir kitų niuansų negalėjo išdirbti tiek, kiek galbūt norėjo.

paskolos dirbantiems užsienyje

Poreikiai ir įsipareigojimai dažniausiai nesikeičia taip greitai, kaip pajamos; ypač tuomet, kai pajamos važiuoja žemyn. Todėl atsiranda būtinybė lopyti atsiradusias finansines skyles. O kitaip nei su paskolos pagalba tą padaryti būtų labai sunku. Todėl emigrantai pradeda žvalgytis paskolos dirbantiems užsienyje, o tą beveik visada daro tarp Lietuvoje veiklą vykdančių kredito įstaigų, nes pasiskolinti užsienyje, net toje šalyje dirbant oficialiai, yra sudėtinga dėl griežtų sąlygų, taikomų skolinantis šalyje dirbantiems, bet ne gyvenantiems užsienio piliečiams.

Paskolos dirbantiems užsienyje visada buvo aktualiausios perkant būstą, t.y. žmonės ieškodami tokių paskolų daugumoje atvejų ieškodavo finansavimo būstui įsigyti. Tačiau dabar sisidariusi globalinė situacija pakeitė šitą praktiką. Šiuo metu būsto paskolos paklausa darbo emigrantų tarpe yra sumažėjusi dėl straipsnio pradžioje minėtų faktų. Sumažėjusį tokių paskolų aktualumą pakeitė padidėjęs susidomėjimas kitomis – vartojimo paskolomis. Tai jų – arba greitųjų kreditų – pagalba yra užkamšomos finansinės skylės.

Darbo emigrantams iš Lietuvos nėra keliami išskirtiniai reikalavimai vartojimo paskolai gauti, kitaip nei būsto paskolos atveju. Svarbiausi kriterijai liečia oficialias ir pastoviai gaunamas pajamas bei nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje turėjimą. Patenkinus šias sąlygas, jums nebus sudaromos kliūtys gauti paskolą iš bet kurios Lietuvos kredito įstaigos, nors pavieniai kreditoriai ir gali pritaikyti unikalius reikalavimus dirbantiems užsienyje lietuviams.

Galop, atsakant į klausimą kur gauti paskolą dirbantiems užsienyje yra geriausia, nukreipsime jus į Lietuvoje teikiamų paskolų internetu palyginimų puslapį. Atsakyti į tokį klausimą visiems laikams yra neįmanoma, nes kredito įstaigų siūlomos sąlygos ir pats kreditorių sąrašas nuolatos kinta. Geriausias ir pigiausias kreditas vieną savaitę, nebūtinai bus geriausiu ir pigiausiu kitą savaitę. Kredito įstaigos dažnai keičia ne tik palūkanų normą. Dažnai yra keičiamos ir kitos paskolos sąlygos, pritaikomos naujos akcijos, pakeičiami paslaugų įkainiai. Todėl atsakyti į klausimą kur yra išduodamos geriausios paskolos dirbantiems užsienyje – neįmanoma. Tą reikia tikrinti realiu laiku, ką galėsite sėkmingai padaryti paspaudę ant bet kurios nuorodos šiame straipsnyje.

Top