„Liepų projektams“ - papildomas „Citadele“ kreditas

Bankas didina finansavimą dar 4 mln. eurų Klaipėdoje įsikurusio prekybos centro „Liepų 81“ valdytodai „Liepų projektai“. Ši suma bus skirta dalies akcininkų paskolų refinansavimui.

susitarimas63aAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Bendrovė „Liepų projektai“ priklauso komercinio nekilnojamojo turto (NT) vystytojui VPH, kurio valdomame VNO verslo ir prekybos parke Vikingų gatvėje Vilniuje esančius NT objektus taip pat finansavo „Citadele“. „Citadele“ bankas yra suteikęs finansavimą ir VPH valdomam prekybos bei pramogų centrui „Saga“, kuris Rygoje pradėjo veikti pernai pabaigoje.

„Su VPH esame įgyvendinę kelis komercinio nekilnojamojo turto projektus. Nepaisant pandemijos pakoreguotų veiklos apimčių, prekybos centras „Liepų 81“ jau tapo nauju Klaipėdos traukos centru, turinčiu nuolatinius pirkėjus. Jis įsikūręs strategiškai patogioje vietoje, be to, tokio ploto prekybos centras uostamiestyje buvo atidarytas po ilgokos pertraukos, tad pirkėjai ypač palankiai įvertino galimybę patogiai apsipirkti vienoje vietoje“, – sako „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

Pernai atidarytame 20 tūkst. kv. metrų ploto prekybos centre „Liepų 81“ veikia didžiųjų mažmeninės prekybos „Maxima“ ir statybos bei remonto „Kesko Senukai“ tinklų parduotuvės, įvairios Lietuvos ir tarptautinių gamintojų rūbų, batų, namų apyvokos, kosmetikos parduotuvės, taip pat vaistinės, optikos, valymo paslaugas teikiančios įmonės, kt.

Pasak bendrovės „Liepų projektai“ direktoriaus Artūro Šukio, finansavimas bus skirtas refinansuoti dalį akcininkų paskolų. „Dalies akcininkų paskolų refinansavimas dar kartą patvirtina banko pasitikėjimą mūsų vystomais projektais. Prekybos centras puikiai įsiliejo į Klaipėdos miesto kontekstą, jį pamėgo pirkėjai ne tik gyvenantys Klaipėdoje, bet ir Klaipėdos rajone, Palangoje, Kretingoje. Prekybos centras ir jame dirbantys prekybininkai puikiai susitvarkė su pandemijos mestais iššūkiais, dirba pilnu pajėgumu, ir jau antrą kartą patvirtina, kad prekybos parko koncepcija, kur kiekvienas prekybininkas turi savo atskirą įėjimą iš lauko, puikiai susitvarko su prekybai mestais iššūkiais“, – pabrėžia A. Šukys.

Nekilnojamo turto projektų vystymo ir valdymo bendrovės VPH šiuo metu vystomų komercinių objektų bendras plotas sudaro beveik 100 tūkst. kvadratinių metrų, o bendrovės valdomos nuosavybės vertė viršija 100 mln. eurų. Pagrindinis VPH biuras yra įsikūręs Vilniuje, kiti du kompanijos padaliniai veikia Rygoje (Latvijoje) ir Toronte (Kanadoje).

Top