Pagalbos verslui fondo finansavimą gavusi „Enerstena“ inicijuoja restruktūrizavimą

Biokuro katilines gaminanti įmonė gavo 7 mln. eurų per 5 ir 6 metų obligacijas, be šios paramos įmonė būtų negalėjusi tęsti veiklos.

housebuilding 1005491 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Enerstenos“ direktorius ir pagrindinis akcininkas Virginijus Ramanauskas sako, jog dėl užsitęsusios pandemijos įmonei tapo itin sunku planuoti finansinius srautus.

„Sutrikusi gamybos grandinė, stabdomi projektai ir nesėkmingi konkursai užsienyje bei projektų atidėjimai nulėmė, kad patyrėme papildomą likvidumo poreikį, todėl valdyba priėmė sprendimą perorganizuoti įmonės verslo procesus ir inicijuoti restruktūrizacijos procedūrą“, – pranešime sakė V. Ramanauskas. 

„Enerstena“ šią savaitę išsiuntė laiškus kreditoriams, kurie gegužės 7 dieną turėtų svarstyti restruktūrizavimo planą. 

Pasak įmonės vadovo, parengtas ilgalaikis atsiskaitymo su tiekėjais grafikas, sustiprinta įmonės valdyba, parengta ilgojo laikotarpio strategija ir detalus ketverių metų veiklos planas.

„Tikiu, kad restruktūrizavimas leis pertvarkyti ir stabilizuoti finansinius srautus, o mes dėsime visas pastangas, kad verslas toliau galėtų tęsti veiklą“, – teigė „Enerstenos“ vadovas.

Pagalbos verslui fondas investavo į 5 ir 6 metų įmonės obligacijas. Fondą valdanti Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA) tuomet teigė, kad be fondo finansavimo įmonė negalėtų tęsti veiklos.

Kaip tuomet sakė VIVA vadovas Dainius Vilčinskas, pirmoji fondo pagalbos sulaukė smarkiai pandemijos paveikta įmonė, fondas jai padės išlaikyti daugiau kaip 200 mokslininkų ir kitų aukštos kvalifikacijos darbuotojų  darbo vietas, išsaugoti perspektyvią įmonę. 

„Enerstena“ 2019 metais gavo 22,352 mln. eurų pajamų – 5,4 proc. daugiau nei 2018-aisiais, rodo Registrų centrui pateikta ataskaita. Tačiau bendrovės grynasis pelnas per metus sumenko 46,6 proc. iki 590,6 tūkst. eurų.

Top