Palangos oro uosto atnaujinimui - daugiau nei 10 mln. eurų

Lėšos bus skirtos kilimo ir tūpimo riedėjimo takų atnaujinimui ir perono atnaujinimui.

plane 513641 960 720Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Vyriausybė trečiadienį nutarė lėšų skirti iš valstybės biudžeto, laikinai sumažinant kitų susisiekimo  projektų finansavimą.

„Aviacijos sritis yra bene labiausiai nukentėjusi nuo COVID-19 pandemijos. Patogus susisiekimas oro transportu yra svarbus šalies ekonomikai atsigaunant po neigiamo pandemijos poveikio. Todėl pirmenybę teikiame oro uostų veiklos stiprinimui, saugiems ir netrikdomiems skrydžiams“, – pranešime sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Be takų ir perono, oro uoste bus tvarkoma žiburių sistema, perono apšvietimas, paviršinio vandens surinkimo sistemos. 

Rekonstrukcijos rangovo konkursą laimėjusi Latvijos įmonė „A.C.B.“ juos atliks už 16,5 mln. eurų (su PVM).

Likusią dalį planuojama paimti iš 70 mln. eurų Šiaurės investicijų banko paskolos. Be to, Vyriausybė derasi su Europos Komisija dėl 28 mln. eurų paramos Palangos oro uosto kilimo-tūpimo tako rekonstrukcijai bei Vilniaus oro uosto naujo keleivių terminalo statybai. 

Rekonstrukcijos metu uosto darbą planuojama stabdyti 45 dienoms. Numatoma, kad parengiamieji darbai prasidės artimiausiu metu, o pagrindiniai darbai vyks rugsėjo–spalio mėnesiais.

Palangos oro uosto kilimo ir tūpimo takas paskutinį kartą rekonstruotas 2007 metais. Įmonė teigė, jog neradus lėšų jo rekonstrukcijai, kiltų grėsmė stabdyti jo veiklą. 

Top