Praėjusiais metais „PayRay“ paskolų portfelį augino penkis kartus

Praėjusiais metais teikiamų paslaugų spektrą ir veiklos geografiją išplėtęs neobankas „PayRay“ verslo paskolų portfelį išaugino iki 15,39 mln. eurų. Apyvartinio kapitalo ir investicijų finansavimo sprendimus verslo įmonėms siūlančio banko kreditinis portfelis per pirmąjį šių metų ketvirtį jau perkopė 52 mln. eurų. Tarp plėtros planų šiems metams numatomas, pavyzdžiui, lizingo paslaugos startas.

Renato La FianzaNuotrauka: Renato La Fianza © „PayRay“

Per praėjusius metus „PayRay“ verslo paskolų portfelis Lietuvoje išaugo 5 kartus – nuo 3,1 mln. eurų iki 15,39 mln. eurų. Privačių klientų indėlių portfelis pasiekė 6,09 mln. eurų, juos neobankas pradėjo rinkti paskutinįjį 2020 metų mėnesį.

Be to, „PayRay“ finansavo sąskaitų už 151 mln. eurų, o faktoringo portfelis metų pabaigoje siekė 22,13 mln. eurų. Palyginimui: 2019 metų pabaigoje faktoringo portfelio dydis buvo 32,7 mln. eurų. 2020 metais kompanija finansavo daugiau kaip 59,3 tūkst. sąskaitų, vidutinė vienos sąskaitos suma buvo 2761 euras. Sąskaitos finansuotos su 49 dienų vidutiniu apmokėjimo terminu.

„Praėjusius metus vertiname kaip rezultatyvius ir sėkmingus – pradėjome banko veiklą, toliau stiprinome komandą ir dėjome maksimalias pastangas kuo geriau atliepti verslo klientų poreikius. Metai Lietuvos įmonėms buvo gausūs iššūkių – užfiksuota pasaulinė recesija, kuri nulėmė 14 proc. susitraukusias kreditavimo apimtis. Vystydami partnerystes su INVEGA bei Žemės ūkio paskolų garantijų fondu ir taip padėdami skirtinguose sektoriuose veikiantis verslams užsitikrinti reikalingą finansavimą ir suvaldyti Covid-19 pandemijos pasekmes, užsitikrinome ir paties neobanko augimą. Po pirmojo karantino mūsų kreditinis portfelis buvo susitraukęs iki 20,43 mln. eurų, o per devynis mėnesius, iki kovo pradžios, jis išaugo iki 52,29 mln. eurų. Taigi pasiekėme rezultatą, kuris yra priešingas rinkos tendencijoms, ir taip darkart parodėme savo klientams, kad esame patikimas finansų partneris“, – sako Renato La Fianza, „PayRay“ direktorius.

Kaip pastebi R. La Fianza, įtakos faktoringo rezultatui šiais metais turėjo keli veiksniai – karantino laikotarpiu stabtelėję verslo įmonių pardavimai ir valstybės paramos apimtys mažino poreikį apyvartos finansavimui. Jis prognozuoja, kad didelė dalis verslo įmonių jau prisitaikė prie pakitusių veiklos sąlygų ir šiemet išlaikys stabilias pardavimų apimtis. Be to, suvaldžius pandemiją, tikėtinas nuosaikus šalies ūkio augimas, o tai lems ir faktoringo rinkos augimą, kuris gali siekti apie 5 proc.

Šiais metais neobankas toliau koncentruosis į apyvartinio kapitalo ir į ilgalaikio finansavimo sprendimus verslo įmonėms. Planuojamas investicijų, nekilnojamojo turto finansavimas ir lizingo paslaugos startas.

Europos centrinis bankas Lietuvos banko teikimu 2019 metų gruodį išdavė „PayRay“ licenciją, leidžiančią teikti bankininkystės paslaugas visa apimtimi. Neobankas „PayRay“ vykdo veiklą Lietuvoje bei Latvijoje, taip pat per Raisin.com platformą priima indėlius Lietuvoje bei Vokietijoje.

Šiuo metu „PayRay“ dirba 40 finansų sektoriaus profesionalų, planuojama, kad jų skaičius netrukus pasieks 50.

„PayRay“ įstatinis kapitalas siekia 36,4 mln. eurų.

Top