Kredito reitingo agentūra „Moody's Investor Service“ patvirtino anksčiau sutelktą „Luminor“ banko indėlių reitingą

Taip pat pakeitė perspektyvos vertinimą iš stabilios į teigiamą. Šis reitingas visiems indėlininkams atspindi kredito institucijos potencialą.

moodysNuotrauka: © Moody's


„Moody‘s“ vertinime rėmėsi aukštesniu „Luminor“ banko kapitalizacijos lygiu, sumažėjusia priklausomybe nuo buvusių motininių bankų, Nordea ir DNB, finansavimo, bei sėkmingai sumažintu neveiksnių paskolų skaičiumi. „Moody‘s“ atsižvelgė ir į strateginius iššūkius, susijusius su banko augimu, nepakankamu pelningumu ir didesnių IT investicijų poreikiu.

„Moody‘s“ taip pat neseniai peržiūrėjo ir pozityviai įvertino Lietuvos ir Latvijos makroekonominę būklę.

„Žinoma, mus pradžiugino faktas, kad „Moody’s“ pripažįsta tiek „Luminor“ pasiektą pažangą, tiek Baltijos šalių ekonomikos atsparumą, ypač atsižvelgiant į ypatingas praėjusių metų aplinkybes. Konstruktyvūs reitingų agentūros komentarai atitinka mūsų strateginius tikslus ir šiems metams iškeltus prioritetus“,- sakė „Luminor“ generalinis direktorius Peteris Bosekas.

„Moody's“ patvirtino „Luminor Bank AS“ ilgalaikių ir trumpalaikių indėlių reitingą Baa1/P-2.

Taip pat suteikė tokius reitingus atskiroms veiklų rūšims:
Ilgo termino skolos vertybiniams popieriams – Baa2
Vidutinio termino skolos vertybiniams popieriams – (P)Baa2
Sandorio šalių rizikos reitingas (CRR) – A3/P-2
Bazinis kredito vertinimas (BCA) – ba1
Sandorio šalių rizikos vertinimas (CRA) – A3(cr)/P-2(cr)
Apie „Luminor“
„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, 2020 m. gruodžio 31 d. turėjęs 16,1 proc. indėlių ir 17,2 proc. paskolų rinkos dalį. Daugiau nei 2300 „Luminor“ darbuotojų aptarnauja 900 000 klientų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 22,4 proc., o akcinis kapitalas sudaro 1,7 mlrd. eurų.

Top