Latvijoje dalį „Danske Bank“ verslo kreditų portfelio įsigijo „Luminor“

„Luminor“ įsigytų kreditų vertė siekia 35 milijonus eurų. Porfelį sudaro verslo paskolos, lizingo ir garantijų sutartys.

luminorNuotrauka: Luminor ©

„Mums tai yra pirmasis tokio tipo sandoris, tačiau jis visiškai atitinka banko strateginę kryptį plėsti verslo paskolų portfelį Baltijos šalyse ir būti patikimu partneriu Lietuvos, Latvijos ir Estijos įmonėms,”- sakė Andrius Načajus, „Luminor“ Lietuvos skyriaus vadovas.

Klientai, kurių paskolos perduodamos kartu su įsigytu portfeliu, galės pasinaudoti „Luminor”, įgyvendinančio esminę technologinę pertvarką, privalumais. Neseniai „Luminor” paskelbė apie bendradarbiavimo su IBM sutartį, kuri numato bankui įgyvendinti skaitmeninę transformaciją ir užtikrinti saugumo, atitikties reikalavimų vykdymą. Banko IT infrastruktūra bus perkelta į pažangų debesų kompiuterijos sprendimą „IBM Cloud for Financial Services”.

„Šio aukštos kokybės verslo paskolų ir lizingo portfelio įsigijimas yra svarbus žingsnis mūsų augimo kelyje bei įsipareigojimas remti vietos verslą. Diversifikuodami veiklą mes neslepiame ambicijų tapti mėgstamu ir geriausiai klientų lūkesčius atliepiančiu partneriu Baltijos šalių verslams ir žmonėms,“ - sakė A. Načajus.

Luminor” tiesiogiai susisieks su visais klientais, kurių sutartys bus perduotos bankui.

Top