Pagalbos verslui fondas skolins ir smulkesniam verslui

Nors šis fondas buvo  skirtas stambioms ir vidutinėms įmonėms, kurios svarbios Lietuvos ekonomikai ir sunkiai gauna paskolas, tačiau artimiausiu metu jis galės teikti kreditus ir mažesnėms įmonėms.

pelnas augoAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Pagalbos verslui fondas finansinę pagalbą teiks ne tik nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioms vidutinėms ir stambioms įmonėms, bet ir smulkiajam verslui, žada ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

„Šiuo metu daromi tam tikri aprašų pakeitimai, kad ir smulkesnės įmonės, tikrai ne mažos ir ne mikro, taip pat galėtų į šią paskolinę priemonę pretenduoti“, – trečiadienį jis pranešė Seimo Ekonomikos komitete.

Rudenį veiklą pradėjusį 1 mlrd. eurų Pagalbos verslui fondą valdanti bendrovė Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA) suteikė pirmą paskolą – 7 mln. eurų finansavimas suteiktas biokuro katilines gaminančiai ir įrengiančiai įmonei „Enerstena“

Pagalbos verslui fondo vadovas tuomet sakė, kad fondas koncentruosis į stambias ir vidutines, visai ekonomikai svarbias įmones, kurios dėl pandemijos patyrė sunkumų bei rinkoje sunkiai gauna paskolų.

Top