„Taurus fondas“ nuo šiol faktoringuos iki 100 proc. įmonių sąskaitų

„Faktoro“ užsitikrino 70 mln. eurų įmonių sąskaitoms finansuoti. Įmonė yra vienintelė finansuojanti į NVS eksportuojančias įmones.

bendradarbiavimas94Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Taurus fondas“ sudarė finansavimo sutartį su Latvijos bendrove „Factoreal“, kuri priklauso „Factors Chain International“ (FCI) tinklui, vienijančiam daugiau nei 400 pirmaujančių faktoringo įmonių 90 pasaulio šalių, teigiama „Taurus fondo“ pranešime.

„Plėsdami bendradarbiavimą FCI tarptautiniame faktoringo tinkle, siūlome naują paslaugą rinkoje – finansuojame visą eksporto sąskaitos sumą ir netaikome regreso į klientą, jei debitorius neapmoka finansuotos sąskaitos. Nuo šiol ir smulkieji eksportuotojai turės galimybę apsidrausti nuo netikėtumų ir naudotis paslauga, veikiančia panašiai, kaip eksporto draudimas“, – pranešime sakė „Faktoro“ direktorius Algirdas Gutauskas.

Jis pažymėjo, kad prekinio kredito draudikai kompensuoja 90 proc. sąskaitos sumos, o „Faktoro“ priemonė kompensuoja 100 proc. sąskaitos sumos. Be to, A  Gutausko teigimu, „Faktoro“ vienintelė finansuoja į NVS eksportuojančių įmonių sąskaitas. 

„Eksportas į NVS šalis visuomet susijęs su didesne rizika, tačiau yra pelningesnis. Verslininkai dažnai užsimerkia į riziką, dėl didesnių pelnų, todėl natūralu, kad eksportą į NVS vertiname atsargiai, tačiau nepaisant to, matome ir gerų galimybių augti. Šiuo metu tikriausiai geriausiai atrodo Rusija. Ukraina dėl nestabilumo yra vertinama atsargiai. Baltarusija iki prezidento rinkimu dar buvo šiek tiek finansuojama, dabar Baltarusijai uždegtas raudonas signalas“, – tvirtino A. Gutauskas. 

„Taurus fondas“ nebankinio faktoringo rinkoje veikia nuo 2016 metų ir yra viena iš nebankinio faktoringo pradininkių Lietuvoje. Iki 2020-ųjų pirmojo pusmečio pabaigos „Faktoro“ finansuotų sąskaitų suma pasiekė 55,4 mln. eurų, bendrovės paslaugomis šių metų antrąjį pusmetį naudojosi daugiau nei 200 mažų ir vidutinių Lietuvos įmonių.

„Faktoro“ finansuoja nuo COVID-19 nukentėjusių įmones pagal INVEGA programą „Portfelinės garantijos faktoringo sandoriams 2“.

Top