Žemės ūkio ministerija prašo padidinti lengvatinių paskolų teikimo sumą

Lengvatinėms paskoloms buvo skirta 52 mln. eurų, visa ši suma jau išdalinta, o bendras prašomas pinigų poreikis yra 129 mln. eurų.  Tad siūloma padidinti sumą dar 40-čia milijonų eurų.

achievement 18134 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Žemės ūkio ministerija kreipėsi į Vyriausybę siūlydama padidinti Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano finansinei priemonei „Paskolos ūkio subjektų, veikiančių žemės ūkio ir žuvininkystės produktų gamybos, perdirbimo ir prekybos srityse, likvidumui užtikrinti COVID-19 ligos protrūkio laikotarpiu“ numatytą sumą 40 mln. Eur.

Siekiant padėti verslui gauti lengvatines paskolas savo veiklai užtikrinti Vyriausybės nutarimu buvo skirta 52 mln. Eur, iš šios sumos 40 mln. Eur skirta skatinamajai finansinei priemonei „Paskolos ūkio subjektų, veikiančių žemės ūkio ir žuvininkystės produktų gamybos, perdirbimo ir prekybos srityse, likvidumui užtikrinti COVID-19 ligos protrūkio laikotarpiu“ įgyvendinti. 

Visa ši suma jau pasiekė verslą, tačiau pagal UAB Žemės ūkio paskolų garantijų fondas atliktą poreikio vertinimą, šiai finansinei priemonei reikėtų apie 96,5 mln. Eur, o jai įgyvendinti atrinktų finansų tarpininkų prašymuose nurodytas lėšų poreikis šiai priemonei įgyvendinti iki 2020 m. gruodžio 31 d. siekia net 129 mln. Eur. Atsižvelgusi į tai ministerija nusprendė prašyti Vyriausybės padidinti šiai priemonei numatytą lėšų sumą.

Top