Apie lengvatines paskolas žino 68% verslininkų

Daugiau kaip du trečdaliai verslininkų žino apie galimybę gauti lengvatines paskolas, praneša INVEGA. Prieš metus apie tokią galimybę žinojo tik kiek daugiau nei pusė verslininkų (55%).

sutarties sudarymas skas3Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Verslininkai gerai žino apie valstybės pagalbą, skirtą koronaviruso krizės pasekmėms švelninti. Šiemet išaugo lengvatinių paskolų, garantijų bei kompensavimo priemonių žinomumas, rodo „Invegos“ užsakymu atlikta apklausa.

„Apklausa patvirtino, kad pagalbos priemonės dėl COVID-19 krizės pasiekė adresatą ir tapo gerai žinomos verslui. Kitų pagalbos verslui priemonių žinomumo ir pačios „Invegos“ žinomumo augimą siečiau su mūsų vaidmeniu COVID-19 krizės metu. Sumažėjo verslininkų, kurie tiksliai nežino, kuo „Invega“ užsiima“, – pranešime sakė „Invegos“ vadovas Kęstutis Motiejūnas.

Pasak įstaigos, 72 proc. apklaustų verslininkų žino apie pagalbos priemones, iš jų 35 proc. žino nemažai, o 37 proc. yra apie jas girdėję. Be to, šiemet išaugo ir kitų „Invegos“ priemonių žinomumas. 68 proc. apklaustųjų nurodė žinantys apie lengvatines paskolas (prieš metus – 55 proc.), 55 proc. – apie „Invegos“ garantijas (42 proc.).

K. Motiejūnas pabrėžė, kad įvairių priemonių žinomumas nebūtinai atspindi pasinaudojimo jomis mastą. Dėl paskolos artimiausiu metu ketina kreiptis 21 proc. verslininkų (prieš metus – 27 proc.), 42 proc. mano, kad gauti paskolą būtų labai sunku arba greičiau sunku – mažiausių įmonių vadovai tuo įsitikinę labiausiai. 40 proc. verslininkų planuoja arba įgyvendina plėtrą (pernai 44 proc.), tuo metu 2015 metų birželį tokių buvo 36 proc.

„Invegos“ užsakymu apklausą atliko bendrovė „Spinter tyrimai“.

Top