Sutaupykite pirkdami naudotą automobilį: kaip teisingai derėtis?

Jei jau esate pasiruošę įsigyti naudotą transporto priemonę, nepamirškite ir to, kad dar galite pasiderėti. Neretai pardavėjai sutinka nuleisti bent 10% automobilio kainos, o tai išties ženkli suma. Svarbu tik žinoti kaip teisingai derėtis ir kaip gauti informaciją apie automobilį, kurią pardavėjas norėtų nutylėti.

mergina mašina taupyklėAsociatyvi nuotrauka iš stock.adobe.com

Automobilių pardavėjai naudoja įvairias pardavimo strategijas. Pirmiausia potencialiam pirkėjui parodomi patys brangiausi automobiliai. Pats pirkėjas turi nurodyti savo planuojamą išleisti sumą tam, kad jam būtų siūlomi tik tuose „kainų rėmuose“ esantys automobiliai. Bet tai tik derybų pradžia.

Norimas automobilis nebūtinai gali būti nepriekaištingas, o kai kurie trūkumai gali būti paslėpti arba nutylėti. Galbūt automobilis buvo konfiskuotas dėl naudojimo kontrabandai ir kelis metus praleidęs nenaudojamas, arba patekęs į rimtą avariją? Tokios informacijos dažnai nuotraukose nesimato. O ir patys pardavėjai ne visada žino parduodamų automobilių istoriją.

Pardavėjas gali pateikti VIN numerio ataskaitą pirkėjui, tačiau tai dažnai daroma tik tada, kai klientas rimtai svarsto pirkimą, dažnu atveju, kai klientas jau yra pasiėmęs paskolą arba pasirašęs pirkimo sutartį.

Derybų taktika

Kai pradedate derybas su konkrečios transporto priemonės pardavėju, stenkitės perimti kontrolę į savo rankas. Nesileiskite įtikinami daryti tai, ko nenorite daryti. Jei esate skubinamas apsispręsti priimti sprendimą pirkti automobilį, tuomet atsitraukite ir pasakykite „ne“.

Automobilio įsigijimas yra svarbus gyvenimo įvykis, todėl išsamus tyrimas jau yra ne prabanga, o būtinybė. Šiais laikais tai galime padaryti tiesiog išsišifruodami (VIN), tai galime padaryti internete pasinaudojant https://www.carvertical.com/lt/vin-tikrinimas. Kai jau žinosite, ką tiksliai perkate, tuomet derėtis dėl kainos bus žymiai lengviau.

Pavyzdžiui, jei sužinosite, kad automobilis anksčiau buvo naudotas nusikalstamai veikai - tokio automobilio įprastas pirkėjas įsigyti nenorės. Jei jums kriminalinė automobilio praeitis nėra svarbi, jau galėsite derėtis dėl mažesnės tokios transporto priemonės kainos. Bet jei prieš pradėdami derybas nepatikrinsite automobilio VIN šios derybinės pozicijos neturėsite.

Pardavėjai tikisi, kad jūs netikrinsite automobilio istorijos pagal identifikacinį numerį ir netgi žinodami jo praeitį neskubės jos jums pasakoti ir netgi atrodyti labai nustebę, kai pateiks jums VIN ataskaitą sandorio pabaigoje, tačiau tuomet gali būti per vėlu.

Todėl prieš pradėdami derybas visada pasidomėkite savo norimo automobilio istorija naudodami VIN dekodavimo paslaugą. Tik ją žinodami galėsite tvirtai derėtis dėl mažesnės kainos.

Top