Kas septintas šiemet parduotas automobilis Rusijoje - su lengvatine paskola

Populiariausi kreditu perkami automobiliai yra „Lada“, „Kia“, „Hyundai“ ir „Renault“. Jie visi sudarė bent 90 proc. visų įsigytų automobilių. 

rusijos veliava

Rusijoje nuo metų pradžios beveik kas septintas automobilis įsigytas pasinaudojus lengvatinėmis paskolomis, naujienų agentūrai „Interfax“ teigė Rusijos pramonės ir prekybos ministerijos spaudos tarnyba. „Nuo metų pradžios daugiau kaip 85 tūkst. gyventojų pasinaudojo lengvatinių paskolų automobiliams programa“, – spaudos tarnyba pacitavo Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministrą Denisą Manturovą.

Pasak ministro, populiariausi automobiliai yra „Lada“, „Kia“, „Hyundai“ ir „Renault“ – jie sudaro apie 90 proc. visų pagal programą įsigytų automobilių. Kaip anksčiau pranešė Europos verslininkų asociacija, 2020 metų pirmąjį pusmetį Rusijos Federacijoje buvo parduota 635 ,959 automobilių ir lengvųjų komercinių transporto priemonių – 23,3 proc. mažiau nei 2019 metų pirmąjį pusmetį.

Lengvatinių paskolų automobiliams programa buvo atnaujinta nuo birželio mėnesio. Ja gali pasinaudoti šeimos, turinčios vieną ar daugiau nepilnamečių vaikų (anksčiau programa buvo skirta šeimoms su dviem ar daugiau vaikų) bei visuomenės sveikatos apsaugos sistemos organizacijų darbuotojai. Taip pat nuolaida suteikiama, jei atsisakoma senesnio nei šešerių metų automobilio.

Maksimali automobilių, kuriems taikoma nuolaida, kaina padidėjo nuo 1 mln. rublių iki 1,5 mln. rublių, o programa dabar taikoma ir elektrinėms transporto priemonėms. Bendras lengvatinių paskolų automobiliams programos biudžetas 2020 metais siekia 17 mlrd. rublių.

Top