JAV „JPMorgan Chase“ bankas atidėjo dar beveik 9 mlrd. JAV dolerių blogoms paskoloms

Taip pat bankas pranešė apie staigų jo pelno kritimą. Grynosios banko pajamos sumenko perpus, tačiau viršijo analitikų prognozes.

achievement 18134 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Pajamos šoktelėjo 15 proc. iki 33,8 mlrd. JAV dolerių – daugiausia per ketvirtį per visą banko istoriją.

„JPMorgan Chase“ pabrėžė savo prekybos ir investicinės bankininkystės padalinių stiprybę, sakydamas, kad jie kompensuoja vartotojų aptarnavimo padalinių silpnumą.

Antrąjį ketvirtį panaudotos atsargos buvo didesnės nei pirmąjį ketvirtį, ir tai rodo nenuoseklų ekonomikos atsigavimo po karantino pobūdį.

„Nepaisant kai kurių naujausių teigiamų makroekonominių duomenų ir reikšmingų ryžtingų vyriausybės veiksmų, vis dar susiduriame su dideliu netikrumu dėl būsimo ekonomikos kelio“, – teigė „JPMorgan Chase“ generalinis direktorius Jamie Dimonas (Džeimis Daimonas).

„Visgi esame pasirengę visoms situacijoms, nes mūsų tvirtas balansas leidžia mums išlikti uostu audros metu“, – pridūrė banko vadovas.

Pasak J. Dimono, bankas tikisi išlaikyti galimybę mokėti dividendus, „nebent ekonominė padėtis reikšmingai ir smarkiai pablogės“.

Nors bankas pranešė apie nuostolius vartotojų aptarnavimo ir komercinės bankininkystės srityje, pelnas padidėjo įmonių aptarnavimo ir investicinių skyriuose.

Top