„Bank Link“ paslauga į „Swedbank“ grįžta atsinaujinusi

Anksčiau mokėjimą tik iš savo banko priimdavęs „Swedbank“ dabar gali inicijuoti pinigų priėmimą ir iš kitų bankų. Tai ypatingai aktualu verslui, turinčiam elektronines parduotuves, nes dabar nebereikės skirtingų bankų „Bank Link“ paslaugų.

perlaidosAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Swedbank“ pristato atnaujintą interneto mokėjimų surinkimo paslaugą „Bank Link“, kurioje įdiegė mokėjimų inicijavimo iš kitų bankų galimybę. Šis sprendimas leis prekybininkams ir paslaugų teikėjams priimti internetinius mokėjimus iš skirtingų bankų klientų.

„Sparčiai populiarėjant elektroninei prekybai ir paslaugoms, didėja internetu atliekamų atsiskaitymų apimtys. Per pirmąjį šių metų pusmetį, lyginant su praėjusiais metais, atsiskaitymų apyvarta išaugo 19 proc., o karantino metu augimas siekė net 50 proc. Vis dažniau vartotojai renkasi už prekes ar paslaugas apmokėti čia pat internetu, todėl tinklalapių savininkams labai svarbu suteikti vartotojui tokią galimybę ir užtikrinti sklandų mokėjimų surinkimą“, − sako Deimantas Trumpickas, „Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius.

Pasak D. Trumpicko, norint priimti mokėjimus iš skirtingų šalies bankų, paslaugų teikėjui ar pardavėjui savo svetainėje užteks įdiegti vieną sprendimą, sudaryti tik vieną sutartį su banku ir turėti tik vieną sąskaitą.

Šis sprendimas yra aktualus įvairių interneto svetainių savininkams – ir el. parduotuvėms, ir paslaugų teikėjams, ir valstybinėms institucijoms.

Pasiūlyti šią paslaugą „Swedbank“ gali dėl praėjusiais metais įsigaliojusios Europos antrosios mokėjimų paslaugų direktyvos. Ji atvėrė griežtai reguliuojamos finansų rinkos dalyviams galimybę kurti patogesnes paslaugas vartotojams.

„Naujasis sprendimas nėra pirmasis mūsų atviros bankininkystės produktas – klientams jau anksčiau pristatėme galimybę „Swedbank“ interneto banke matyti jų kituose bankuose turimų sąskaitų likučius ir iš tų sąskaitų inicijuoti mokėjimus, liekant „Swedbank“ interneto banko aplinkoje. Ateityje klientams pasiūlysime ir daugiau naujovių, kurios leis jiems finansus tvarkyti patogiau ir paprasčiau“, − komentuoja D. Trumpickas.

Vartotojai, atsiskaitydami svetainėje, kurioje įdiegtas naujasis „Bank Link“ sprendimas, mokėjimo puslapyje galės pasirinkti savo banką ir iškart apmokėti už prekes ar paslaugas, įvesdami savo banko prisijungimo duomenis ir patvirtindami mokėjimą jiems įprastu būdu.

Inicijuojant pirmąjį mokėjimą, vartotojas turės duoti sutikimą „Swedbank“ jo vardu atlikti mokėjimo inicijavimą. Gauti tokį vartotojo sutikimą banką įpareigoja įstatymai.

Daugiau informacijos apie mokėjimų priėmimą internetu rasite čia: https://www.swedbank.lt/business/cash/banklink/paymentPortal?language=LIT

Top